Gala Societatii Civile i-a premiat pe cei care au Schimbat ceva!

HOT NEWS - Marele Premiu:

"Diferiti, dar impreuna", proiectul prin intermediul caruia in anul 2007 au fost angajate 73 de persoane cu dizabilitati intelectuale este Marele castigator al Galei Societatii Civile 2008, editia a VI-a. Proiectul, castigator la sectiunea Servicii sociale pentru categorii defavorizate, apartine Fundatiei pentru Voi, singura organizatie neguvernamentala din Timisoara, care ofera aceste tipuri de servicii comunitare pentru adultii cu dizabilitati intelectuale.

IN EXCLUSIVITATE - Proiecte castigatoare pe sectiuni:

• Organizatia Astra Film Fest - cu proiectul "Astra Film Fest 2007" (Sectiunea Arta si cultura)
• Fundatia Sfanta Irina - cu proiectul "Cancerul nu iarta, dar suferinta poate fi alinata!" (Sectiunea Sanatate)
• Asociatia REACT - cu proiectul "Daruieste din inima" (Sectiunea Comportament civic si participare publica)
• Fundatia pentru Parteneriat - cu proiectul "Apele au trecut. Regaseste speranta!" (Sectiunea Dezvoltare economica si sociala)
• Asociatia Alternative Sociale - cu proiectul "Metodologie de asistenta sociala, psihologica si juridica a copiilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate" (Sectiunea Educatie si cercetare)
• Organizatia Mihai Eminescu Trust - cu proiectul "Restaurarea zonelor umede din rezervatia "Stejarii seculari de la Breite, Sighisoara" (Sectiunea Protectia mediului)
• Organizatia Romani CRISS - cu proiectul "Pasi spre toleranta" (sectiunea Apararea drepturilor individuale/ colective).

BRIEF REPORT - Mentiuni:

In functie de rezultatele obtinute de fiecare proiect si pe baza criteriilor de evaluare, proiectele care au obtinut un punctaj sub limita celui castigator au fost premiate cu Mentiuni speciale (vezi anexa).

"Gala Societatii Civile reprezinta una dintre putinele ocazii in care oamenii cu initiative pentru comunitate se intalnesc si cu sectorul privat, precum si cu reprezentanti ai administratiei. Pornind de aici, motivul pentru care Rompetrol sustine Gala este firesc, deoarece compania va fi intotdeauna o prezenta in cadrul actiunilor ce cristalizeaza nevoia societatii romanesti de activare a resurselor individuale si de redefinire a conceptului de comunitate." - Dinu Patriciu, Presedinte si Director General al Rompetrol Grup, NV.

Ca in fiecare an, la propunerea membrilor juriului, au fost acordate premii extraconcurs unor proiecte sau campanii sociale, care nu au fost inscrise in competitie, dar care au adus un beneficiu evident societatii.

SUB LUPA - Premii extraconcurs:

• Asociatia Tasuleasa Social
• Fundatia Renasterea pentru proiectul "Mamovan"
• Transparency International Romania pentru campania "Fara Spaga"
• Radio Guerrilla pentru campania "Tara normala"
• Dan Patzelt pentru proiectul "Eu nu blochez intersectia"
• Secretariatul General al Guvernului si Agentia Nationala pentru Romi pentru proiectul "Stop Prejudecatilor despre Etnia Roma"
• Hospice Casa Sperantei pentru campania "Nu pierde nicio clipa! Tine-o langa tine!"
• Consiliul National al Audiovizualului pentru campania "Nu iti educa copilul cu televizorul!"
• Asociatia T.E.T.Alexandria - cu proiectul "Festivalul National de Teatru Tanar, IDEO IDEIS".

SCOOP - Premiul Special Adevarul Verde:

Noutatea editiei din acest an a constat in Premiul Special Adevarul Verde acordat Lianei Buzea pentru proiectul "EcoAssist", inscris in competitie la sectiunea Protectia mediului. Prin intermediul acestuia, au fost amplasate cosuri pentru colectarea selectiva a deseurilor in Academia de Stiinte Economice din Bucuresti, programul fiind in curs de implementare si in alte trei universitati din tara.

GALA STARS - Juriul Galei Societatii Civile - editia a VI-a:

Juriul editiei din acest an a fost alcatuit din: Catalin Stefanescu (TVR 1), Ioan T. Morar (Academia Catavencu si Cotidianul), Luciana Simona Velea (Institutul de Stiinte ale Educatiei), Cristina Bortun (Institutul Goethe Bucuresti), Catalin Mosoia (Europa FM), Liviu Mihaiu (Academia Catavencu, Asociatia "Salvati Dunarea si Delta"), Sandra Pralong (Synergy Communications), Victor Alistar (Transparency International Romania), Mihaela Radulescu (Antena 1), Dumitru Sandu (Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea Bucuresti), Dana Deac (TVR 1), Raed Arafat (SMURD Tg. Mures), Luminita Tanasie (World Wide Fund), Robert Turcescu (Realitatea TV si Europa FM), Cosmin Alexandru (Asociatia Erudio) si Alin Ivan (SVASTA Consult).

SUMAR EDITIE

La editia din acest an au fost inscrise in competitie 115 proiecte, de catre 74 de organizatii neguvernamentale, 3 grupuri de initiativa si 3 persoane fizice. Valoarea fondurilor atrase de proiectele implementate in anul 2007 se ridica la 7,9 milioane de euro. O parte din proiecte au fost realizate prin auto-finantare si prin intermediul voluntarilor, insa majoritatea proiectelor au fost implementate prin intermediul finantarilor de la companii si de la sectorul public. Gala Societatii Civile este, in fiecare an, un bun prilej pentru implementatorii de proiecte sociale sa intalneasca companii finatatoare si institutiile publice, interesate sa investeasca in rezolvarea problemelor sociale.

Interamerican, ca sponsor al categoriei Sanatate si Servicii sociale pentru categorii defavorizate, a oferit reprezentantilor organizatiilor neguvernamentale, care si-au inscris proiectele la Gala, cate trei cupoane pentru un control medical gratuit la Spitalul Euroclinic - primul spital privat din Romania.

Mercedes-Benz, ca prieten al Galei, o oferit invitatilor prezenti in seara evenimentului un carnetel de fapte bune, care este menit sa porneasca un circuit format din 7 prieteni care isi noteaza gesturile bune, apoi sa refaca drumul inapoi la Mercedes-Benz. Cele 5 Smart-uri din parcarea Ateneului au completat mesajul "Fa o fapta buna, oricat de mica!".

Multumim celorlalti sponsori pentru sprijin: Rompetrol (partener principal), Delaco si Apa Nova.

Va asteptam la editia a VII-a a Galei Societatii Civile 2009!

Echipa Millenium Communications
Gala Societatii Civile este un proiect Millenium Communications si este sustinuta de Rompetrol (Partener principal), Mercedes-Benz Romania (Categoria A - Educatie si cercetare/ Arta si cultura), Delaco (Categoria B - Apararea drepturilor individuale/ colective/ Comportament civic si participare publica), Interamerican (Categoria C - Sanatate/ Servicii sociale pentru categorii defavorizate) si Apa Nova (Categoria D - Protectia mediului/ Dezvoltare economica si sociala). Parteneri: Europa FM, Adevarul Verde, Dilema Veche, 24 FUN, Green Report, IQads, HotNews.ro, 121.ro, EurActiv.ro, Comunicate de presa, Oops Media, Elevate, Spin Media, Primaria Sectorului 1, SVASTA Consult, iNES GROUP.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related