Filmele castigatoare la Kinofest 2015

Filmele castigatoare la Kinofest 2015

Editia a noua a festivalului Kinofest s-a incheiat, peste 220 de filme au fost proiectate la Cinema Union, Cinema Elvira Popescu, Seneca Anticafe, Energiea Pub si Carol 53. Timp de trei zile fantezia a sute de creatori a prins viata pe ecranele Kinofest.

Juriul a desemnat cele mai bune filme ale editiei Kinofest 2015 la competiile OFF-LINE.

La categoria FICTIUNE, cel mai bun scurtmetraj a fost desemnat filmul CLOUDY CHILDREN, o productie Iran 2014, realizata de Reza Fahimi. Filmul prezinta povestea a doi copii, intr-o tara cu multe restrictii. Filmul a mai castigat marele premiu si la SSFF&Asia (Tokyo), festival “Oscar qualifying”.

La FICTIUNE au jurizat: Mihai Fulger - critic de film, Iulia Verdes - actrita si Alexandra Paun - scenarist si producator independent de film.

La sectiunea ANIMATIE, premiul cel mare a mers la scurtmetrajul polonez HIPOPOTAMY, realizat de Piotr Dumala in 2014. Sinopsis: cateva femei si copii fac baie in rau. Sunt observati in secret de un grup de barbati, care se decid sa ii acosteze intr-o maniera violenta, inspirata de comportamentul hipopotamilor. Autorul muzicii este Alexandru Balanescu. Hipopotamy este un scurtmetraj original, cu un mesaj puternic, care naste controverse, si care a castigat pana acum aproape 20 de premii internationale.

La Animatie au jurizat: Piotr Kardas directorul festivalului de animatie O!PLA din Polonia, Bogdan Lazar- animator, Radu Tinc – art director si Andrei Cotrut - desenator de benzi desenate.

La competitiile ONLINE, publicul a desemnat filmele castigatoare, voturile avand loc in perioada 1 si 27 septembrie. La competitia Online Fictiune cel mai bun film a fost ales EL DESPIDO, un film spaniol, regizat de Juan Manuel Aragon.

La competitia Online Animatie cel mai bun film a fost ales MENAGERIE, de Julian Gallese, o co-productie Canada-Costa Rica. La competitia Online Micromovie cel mai bun film a fost ales HUNTING, o productie Taiwan, regizata de Chun-Hao.

In cele cinci locatii, festivalul a fost vizitat de aproximativ 1500 de spectatori. Iar competitiile online au adunat aproape 10.000 de vizualizari.

Festivalul International de Film Digital Kinofest este organizat de Asociatia Kinofest, fara nici un sprijin din partea vreunei institutii de stat din Romania, fara nici o finantare guvernamentala (C.N.C, Ministerul Culturii, A.F.C.N, A.R.C.U.B, Primaria Bucurestiului, etc.)

Parteneri Kinofest 2015:
KissFM, British Council, Romstal, Seneca Anticafe, Institutul Francez Bucuresti, Studio MEKA, VICE, Zile si Nopti, IQads, Aimee, A.R.C.E.N, Carol 53, 220.ro, Institutul Francez Timisoara.

Parteneri Media: Cinemagia, Cinemarx, HAC, Starfilme, Romania pozitiva, Yotransfer, Modernism, Cinefan, 365.ro, BadKarma, Aarc, GensduBien, Orasul Meu, IGN Romania.

Festivaluri partenere: View Conference Italia, O!PLA Polonia, ECAM Spania.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related