Presedintele Romalimenta: Ministerul Sanatatii pune taxa pe mancare cu pretentia ca face educatie

De la 1 martie se instituie asa-zisa taxa de fast food, care se aplica tuturor companiilor implicate in producerea, importul si prepararea "alimentelor nerecomandate", la initiativa Ministerului Sanatatii care considera ca va combate astfel obezitatea.

Dar "Ministerul Sanatatii nu a facut nimic in ceea ce priveste educarea publicului, nu a oprit advertisingul pe copii, nu a facut nimic", a declarat Sorin Minea, Presedintele Romalimenta (Federatia Patronala Romana din Industria Alimentara). Iar in ceea ce priveste taxa pe fast-food, presedintele Romalimenta a declarat pentru IQads ca, in opinia sa, "taxa ministerului este o taxa pe mancare ascunsa in cuvinte frumoase prin care discutia se muta pe tema binelui public".
Ca un exemplu pentru lipsa de initiativa reala in scopuri educative, Sorin Minea subliniaza faptul ca mentiunea "consumul excesiv de sare, zahar si grasimi dauneaza grav sanatatii" a fost introdusa in mass-media la solicitarea Romalimenta, desi Ministerul Sanatatii si-o atribuie.

Revenind la "taxa pe fast-food", presedintele Romalimenta sustine ca nicio asociatie patronala, deci nici Romalimenta nu a fost chemata la negocieri cu Ministerul Sanatatii, desi declaratiile oficialilor din minister sustin contrariul. Mai multe informatii despre ambiguitatile din lege, precum si declaratia lui Sorin Minea pe larg, in care explica de ce va putea fi inclus absolut orice produs alimentar in lista neagra a Ministerului Sanatatii, puteti citi pe SMARK.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Oameni

Sectiune

Dictionar



Branded


Related