Actiune de protest impotriva obezitatii in Virtual Bucharest, Second Life

Pe 22 mai, statele Uniunii Europene au marcat pentru prima oara Ziua Europeana Impotriva Obezitatii (ZEIO) sustinuta in Romania si de Centrul Medical Unirea. ZEIO este o initiativa ce reuneste pacientii si comunitatea medicala cu obiectivul de a constientiza publicul cu privire la excesul ponderal si la recunoasterea obezitatii ca fiind o afectiune cronica. Obiectivul initiativei este acela de a veni in sprijinul cetatenilor europeni supraponderali si obezi, de a-i ajuta sa-si schimbe stilul de viata, de a-si controla greutatea si a-si imbunatati calitatea vietii.

Prezent cu o clinica virtuala inca din februarie in Bucurestiul din Second Life, Centrul Medical Unirea este initiatorul unui chestionar in Virtual Bucharest, realizat pe un esantion de 100 de tineri prin care s-a urmarit sondarea stilului lor de lor viata in contextul pericolului pe care il reprezinta obezitatea. Sondajul, realizat timp de 10 zile, a relevat faptul ca 59% din utilizatori sunt in parametrii normali ca si greutate, 28% considerand ca au doar cateva kg in plus si doar 5% mentionand greutatea peste cea normala. De asemenea, 46% dintre respondenti considera ca nu au nevoie sa tina dieta, in timp ce 32% tin dieta ocazional, pentru a slabi cateva kg. Cea mai raspandita metoda de dieta este alimentatia echilibrata – 66%, in timp ce dieta disociata este mentionata doar de 8% dintre utilizatori. 76% dintre respondenti fac sport minim 1-2 ori pe saptamana iar Ziua Europeana Impotriva Obezitatii este sustinuta de 61% dintre respondenti.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related