Un site cu desene din sedinte

Un site cu desene din sedinte

Cum mi-a venit ideea pentru www.compulsivedrawer.com?

Spontan. Era acolo de ani si ani. Sunt sigura ca la prima sedinta tinuta vreodata cineva a desenat cu degetul cel mare (de la picior, in nisip) cateva cerculete. Desenele din timpul sedintelor si cursurilor exista din cele mai vechi timpuri. Refuz sa le zic doodles. Cu cat un om e mai creativ, cu atat rezultatul este mai interesant, mai haios si mai original.

Sa va dau un exemplu. Imi aduc aminte ca intr-o zi, acum cativa ani, rasfoind un caiet de notite pe care urma sa il arunc, ce descopar? Un Fat-Frumos cu cusma de astrahan band un cocktail sub o umbrela in Vama Veche in timp ce se uita la artificii. Cel mai frumos desen al meu. As vrea sa pot sa vi-l arat si sa imi dati dreptate, dar din pacate pe vreme aia nu exista compulsivedrawer.com, asa ca nu pot.

Dar acum exista! Si nu doar pentru publicitari, si nu doar pentru romani! Pentru ca site-ul este in engleza. Pentru ca si nemtii si americanii si indienii si japonezii au sedinte. Si pentru ca multi dintre ei vorbesc engleza si au internet.

Care e scopul site-ului?

Scopul site-ului este sa incurajeze creativitatea intr-una din formele ei cele mai spontane – creativitatea semiconstienta. Desenutele compulsive au aceasta mare calitate - sunt negandite, intuitive si sincere. Daca se combina cu un layer de informatie – subiectul sedintei/cursului/brainstormingului – si cu cine stie ce alta preocupare latenta, atunci pot iesi chestii foarte funny to watch.

Era sa uit! De fapt primul scop al site-ului a fost sa vad ce pot sa fac cu o idee simpla. Sa vad cat de departe pot sa o duc cu o investitie de 10 euro pe an (chiria la site), sa vad cat de democratic e Internetul si cum ma pot folosi mai bine de dansul ca sa pulsez viata in aceasta idee mica. Visul meu e sa primesc intr-o zi un mail cu un desen de la un chinez. De fapt un submission, pentru ca incerc sa mai liberalizez putin partea de upload. E posibil insa sa mai dureze. Acum inca lucrez la logo, la ambalajul in care o sa livrez agenduta lunara, ma gandesc la abtibilduri, postere si tricouri.

Un alt scop al site-ului este sa relaxeze muschii gandirii. Tot ce are legatura cu acest proiect e stupid si necenzurat: felul in care a luat fiinta, continutul, logo-ul, criteriile de acordare a premiului lunar si tot ce va urma.

Cateva din desenele mele preferate

Am foarte multe desene preferate. Enumar cateva:

"Sunteti planner?" (de Noper, artist formerly known as art director)


Prazlea-Capcaun in opinci fugind cu merele de aur si Spirit de Vulpe Cu Trompa jongland cu diamant (de Pars, copywriter):

Pisici colorate zambind (de Celia, copywriter):

Si tanar si Batran (de Frinculescu, copywriter):


Constructie parametrica cu bufnite (de Ina, drd architect):


Dialog motivational (de Sendroiu, planner):


Geometria lui Vineri 5 august (de Radu, copywriter):


Teatru de papusi pe portativ (de Anca, art director):

Si inca foarte multe:

- un desen de George & Ovidiu, creatives:

- un desen de Mircea, copywriter:

- unul de Irene, teamindster:

 

Il astept si pe al tau, draga cititorule degraba desenator in sedinte, precum si povestea lui pe scurt la [email protected]. Si daca esti un chinez care intelege romana, am dat lovitura.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Oameni

Sectiune



Branded


Related