IKEA

IKEA

Scaune dragute, canapele confortabile, veioze colorate... dar mai presus de toate, usurinta de a asambla diferite piese de mobilier - toate aceste lucruri sunt caracteristice stilului simplist si binecunoscut al brandului IKEA.

Este magazinul de mobila cel mai mare din lume, atat de mare incat s-a estimat ca 10 % din populatia Europei a fost conceputa intr-un pat IKEA.

Numele este un acronim; primele doua litere sunt initialele numelui fondatorului Ingvar Kamprad, iar ultimele doua sunt reprezentate de numele fermei in care a crescut, Elmtaryd, si orasul in care se afla aceasta, Agunnaryd.

Si daca va intrebati de unde vin denumirile produselor, aflati ca IKEA are un sistem propriu in care fiecare item are un nume dintr-un anumit oras, dintr-o anumita tara. De exemplu, mesele si scaunele sunt botezate in general dupa locuri din Finlanda, iar covoarele dupa locuri in Danemarca.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Sectiune

Dictionar



Branded


Related