IKEA Romania schimba agentia de media si agentia de publicitate

Incepand din luna august 2009, serviciile de creatie pentru comunicarea companiei IKEA Romania sunt furnizate de agentia de publicitate full-service Punct. Tot din aceeasi perioada, contul de media al companiei s-a mutat la compania Media Investment, membra a The Group.

La intrarea pe piata din Romania, contul de creatie al companiei a fost castigat in urma unui pitch organizat in vara anului 2006 de agentia de publicitate full-service Ogilvy & Mather, al carui prim proiect a fost campania de deschidere a magazinului IKEA ce si-a deschis portile pentru cumparatori pe 21 martie 2007.

"Am incheiat o colaborare frumoasa si plina de provocari, de-a lungul celor mai bine de doi ani de campanii derulate impreuna cu Ogilvy. Am lucrat cu succes la comunicarea conceptului si a gamei IKEA la intrarea pe piata si am evoluat impreuna. IKEA este un brand international, cu o vechime de mai bine de 60 de ani, care a reusit sa isi mentina o identitate clara si puternica in toate tarile unde opereaza. Acest lucru se datoreaza pe de o parte valorilor de brand unitar comunicate peste tot in lume, dar si faptului ca se cauta permanent noi forme de expresie ale brandului, care sa se potriveasca specificului local. Astfel, dupa aproape 2 ani si jumatate de operare pe piata romaneasca, am simtit nevoia unei schimbari si am decis organizarea unui pitch de creatie", a declarat Mihaela Muresan, marketing manager IKEA Romania.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Wavemaker Romania

Exceptional growth requires uncomfortable change.We do our best work for brands who relish being provoked to go further and faster, together.   That’s why we’ve built Provocative Planning, a... vezi detalii »

Ogilvy Group România

Ogilvy România, parte din rețeaua internațională Ogilvy, este o companie WPP, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din lume (NASDAQ:WPPGY). Pe piața locală, Ogilvy creează platforme de comunicare,... vezi detalii »

Propaganda

Vrem. Vrem mai mult. Vrem mereu mai mult, mereu mai inteligent, mereu mai nefacut, mereu mai special, mereu mai simplu si mai firesc. Vrem cu o incapatanare si o insistenta sacaitoare sa facem lucrurile cu cap si... vezi detalii »

Branduri

Sectiune



Branded


Related