Cuvinte care schimba lumea: dezmat launtric dichisit

Cuvinte care schimba lumea: dezmat launtric dichisit

Cuvantul pe care as vrea sa-l folosesc mai des si nu pot e "poznas". Si daca indraznesc, sunt trasa de maneca metaforic si sunt intrebata "ce, esti bunica-mea?". "Dezmat" e vazut cu ochi mai buni de oamenii din jurul meu, dar – chiar si asa – si el trebuie folosit cu moderatie. Poate asta a fost si observatia Mirunei Antonescu, creatoarea proiectului Cuvinte care schimba lumea. Ceea ce a inceput ca un proiect personal prin care incerca sa convinga oamenii sa foloseasca mai multe dintre cuvintele frumoase ale limbii romane, s-a transformat mai tarziu intr-un parteneriat cu World Vision Romania prin care ajuta la dotarea bibliotecilor scolare din peste 35 de sate si comune din sapte judete. Mai intai Miruna a convins o serie de artisti sa ilustreze cateva cuvinte romanesti mai putin folosite (de exemplu, poznas). Ilustratiile s-au transformat apoi in semne de carte, care au fost vandute si banii stransi s-au transformat in donatii. Mai jos puteti citi despre drumul proiectului, de la gandul din mintea Mirunei la site-ul Zissifacut.eu.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


The Geeks Bucharest

The Geeks este parte din Saatchi Creative Hub Bucharest, impreuna cu Saatchi & Saatchi Romania. Agentia se pozitioneza ca un partener de business cu focus pe solutii creative multidisciplinare de comunicare si... vezi detalii »

Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related