Spagatisti din lumea-ntreaga, distrati-va

Spagatisti din lumea-ntreaga, distrati-va

Sunt cateva cuvinte care si-au dorit intotdeauna sa se furiseze in textele sau conversatiile mele. Unul dintre ele este cocart. Pentru cine nu stie, cocartul este un amestec de bauturi ieftine. Un fel de rachiu tras prin paine combinat cu o spirtoasa contrafacuta intr-un beci indoielnic, care impreuna dau nastere unui lichid transparent, la fel de transparent ca si creierul tau la cateva ore dupa o eventuala ingerare.

Numai un experimentat intr-ale alcoolului poate accede la statutul de bautor de cocart. De dragul personajului de mai jos, eu cred ca asta se ascunde in plosca din urmatoarea parodie, care reinterpreteaza maiestria cuvintelor lui Van Damme din ad-ul Volvo. Cu totii stim cum face el spagatul la rasarit, sprijinindu-si picioarele delicat de puternice de doua camioane:

Daniel Moisa, care face tricouri cu mesaje moldoviniesti cand nu isi pune in practica ideile creative pentru Propaganda, a eliberat in lume un personaj care a fost insotit toata viata lui, la bine si la rau, de un singur lucru: bautura. Parca stigmatul alcoolismului dispare cand vedem cu cata pricepere isi controleaza el picioarele pentru a se lati pe doua carute:

Pentru ca am vrut sa vad ce parodii au mai vazut rasaritul internetului, va prezint in cele ce urmeaza inca sapte filmulete care fac, sau nu, misto de Van Damme.

Incepem cu Channing Tatum, in pielea personajului sau, Jenko, un politist sub acoperire, aproape ratat. Femeia din viata lui Channing s-ar putea sa fi plans la vederea sfarsitului:

Urmeaza arogantul, dar importantul si bogatul Ron Burgundy, interpretat de Will Ferrell:

Aici patrundem in culisele filmarii spot-ului, unde il vedem pe Chuck Norris, care se dedubleaza pentru a conduce ambele camioane. Nimeni nu ar fi putut face chestia asta complicata in afara de el:

Vedem o versiune alternativa a discursului lui Van Damme in parodia urmatoare. Un fel de marturie, un pic stanjenitoare:

Daca cei care produc Happy Tree Friends s-ar fi gandit sa faca o parodie dupa reclama Volvo, cred ca ar fi iesit ceva asemanatoar. Unde vedem un hipopotam care, orbit de pasiunea lui pentru sunca, il dezmembreaza pe spagatist:

Penultimul videoclip ne arata un somnambul speriat, care nu stie cum a ajuns pe doua masini:

Iar ultimul, facut de studioul american specializat in efecte speciale Artjail, ne arata fata primarului orasului Toronto lipita peste fata lui Van Damme. Daca nu sunteti la curent cu stirile, acest primar blajin a declarat la inceputul lui noiembrie ca a fumat crack. A urmat o isterie nationala, in care media a incercat sa-l dezmembreze limb by limb:

Daca v-am deschis apetitul pentru parodii, aflati ca in 2014 organizam a opta editie Grand Spoof, unde veti avea mana libera sa infigeti cutite adanc in reclamele pe care le urati sau sa reganditi operele publicitare care v-au lasat cu gura cascata.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Propaganda

Vrem. Vrem mai mult. Vrem mereu mai mult, mereu mai inteligent, mereu mai nefacut, mereu mai special, mereu mai simplu si mai firesc. Vrem cu o incapatanare si o insistenta sacaitoare sa facem lucrurile cu cap si... vezi detalii »

Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related