[Grand Spoof 2015] Sase spoof-uri intamplatoare, dar nu degeaba

[Grand Spoof 2015] Sase spoof-uri intamplatoare, dar nu degeaba

"Intamplatoare" din prisma Grand Spoof, concurs pe care il facem de 8 ani incoace pe platforma TheCreator. Si ale carui odrasle - spoof-urile voastre - le proiectam in cadrul ADfel, oaza aceea de publicitate neconventionala ce se petrece anual.

Cum va spuneam, caricaturile publicitare de mai jos sunt intamplatoare, pentru n-au fost la noi pe TheCreator, dar nu-s degeaba, pentru ca ar fi putut/ ne-ar fi placut sa fie.

Ceea ce va dorim si voua - sa va inscrieti spoof-urile pana pe 17 august. Grand Spoof by Ardealul: Pate-ul Ardealul da gust reclamelor romanesti se numeste competitia la care va invitam. In etape: ai nevoie de o doza de clisee publicitare la care adaugi un ardelean, mai pui inca unul (sa fie), faci un video de maxim 90 de secunde si e gata de inscris.

Scopul e nobil; pe langa ca avem nevoie sa radem (si parca radem mai cu pofta cand radem de-ai nostri), ne trebuie niste advertising mai de seama. Arma noastra e umorul. Radem cu si de publicitate, ca s-o facem mai viteaza, mai educata, mai trecuta pe la sala, mai putin blazata, mai neobosita... Sa fac o schema? Parca nu.

 

Incepem cu portretul tigaii Dry Cooker in viziunea 10Lucruri: face minuni, rapeste kilograme, provoaca energie, transforma pisici in caini si apoi in Dry Cooker, pricinuieste ape curgatoare si multe-multe altele. Toate.

 

Trecem la HappyFish si cum ne distrau acum vreo 4-5 ani. Ba ne aratau cum gandeste adevaratul target al promotiilor Lay's...


... ba reconstruiau Cina cea de Taina unde Iuda era usor distras de la jobul lui de tradator. Prin puterea berii-Ciuc-inca-una-si-ma-duc.

 

Cineva, in persoana virtuala a canalului de YouTube Spoof Romania, mandru uploader al unui singur videoclip (asta care urmeaza) a investit timp, efort si bani intr-un spoof directionat catre Alex, eroul de la Digi. 

  

Iar comediantul Cristian Dumitru, cel care a castigat titlul Grand Spoof 2013 cu lucrarea MaicaDor.ro, mai tinea niste variatiuni pe tema Mercador intr-o desaga.

Biciclete si alte obiecte de recuzita pentru criminalii sadici se gaseau pe TeOMOR.ro:


Iar burlanul rupt fiindca s-a declansat o... extorsiune.. al unui degajament al unei.. constructii de... intr-o apa, pe Sudor.ro. 

 

In incheiere, daca vreti si spoof-uri trecute prin maini de juriu, am cules 10 din editiile trecute ADfel. Hai sa introducem si bonus: observati mai jos un spoof semnat Propaganda de la ADfel #1 - editia 2006. Da, da, Grand Spoof-ul e printre noi din '07, dar am facut cumva si i-am luat-o inainte.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Propaganda

Vrem. Vrem mai mult. Vrem mereu mai mult, mereu mai inteligent, mereu mai nefacut, mereu mai special, mereu mai simplu si mai firesc. Vrem cu o incapatanare si o insistenta sacaitoare sa facem lucrurile cu cap si... vezi detalii »

Dosare editoriale

Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related