27 de ani de Shark Week. Noi momente cheie

27 de ani de Shark Week. Noi momente cheie

Revenim cu noi informatii despre istoria Shark Week in cei 27 de ani de la prima emisie in Statele Unite. Gasiti aici istoria programelor Shark Week in perioada 1988-1999.  

Iata cateva dintre momentele cheie din intervalul 2000 - 2014:

2000: Intitulat Shark Week Uncaged (Shark Week: Scufundari Extreme), evenimentul de o saptamana a fost prezentat de zoologul Nigel Marven si a adus cinci programe noi, printre care si primul program 3-D cu rechini din toate timpurile, cu titlul Sharks 3-D (Rechini 3-D).

2001: Prezentatorul Nigel Marven s-a intors cu o lista de programe care includea si cel mai discutat program cu rechini difuzat vreodata in cadrul Shark WeekAir Jaws: Sharks of South Africa (Rechinii din Africa de Sud). Acest material special prezenta in premiera absoluta imagini cu mari rechini albi care efectiv sareau la 4.5 metri deasupra apei si inca se mentine pe locul al 4-lea in topul celor mai urmarite programe din istoria Shark Week.

2002: A fost anul cand rechinii au avut alaturi vedete, caci SHARK WEEK si-a marcat a 15-a aniversare prin Celebrity Shark Week.  Prezentat pentru al treilea an la rand de Nigel Marven, evenimentul a urmarit mai multe vedete care au intrat in ape pline de rechini: Julie Bowen, Mark McGrath, David James Elliott, Adrian Pasdar, Estella Warren, Brian McKnight, Gabrielle Reece si Casper Van Dien.

2003: Mentinandu-se pe locul al doilea in topul celor mai urmarite programe din istoria Shark Week, Anatomy of A Shark Bite (Anatomia muscaturii de rechin) a fost difuzat in premiera in 2003 si includea imagini filmate sub apa, din cele mai avantajoase unghiuri, cu muscaturi reale de rechini. Alte sase premiere au fost difuzate in acel an, printre care si un program prezentat de Heidi Klum, cu titlul Sharks Under Glass (Rechinii din acvarii).

2004: Saptamana-eveniment a inclus sapte premiere, printre care Primal Scream (Tipat primar), Tiger Shark Attack: Beyond Fear (Atacul rechinului-tigru: Dincolo de spaima) si Dive to Shark Volcano (Scufundari la Vulcanul Rechinilor).

2005: MythBusters: Jaws Special (Vanatorii de mituri: Top 25 mituri despre rechini), in care Vanatorii de Mituri testau mituri celebre legate de acesti pradatori, a fost programul cu care a demarat in forta Shark Week in acel an si care inca se mentine pe locul 5 in topul celor mai vizionate programe din istoria evenimentului. Alte premiere din acel an au fost Sharkbite! Surviving Great Whites (Muscaturi de rechini si supravietuitori), American Shark (Rechini americani) si Shark Hunter (Vanatorul de rechini), povestea adevarata a capitanului care a stat la baza personajului Quint din filmul "Falci".

2006: Shark Week 2006 a inceput cu Dirty Jobs: Jobs That Bite (Meserii care musca: Printre rechini), un material special de doua ore, prezentat de Mike Rowe si dedicat acelor curajosi, barbati si femei deopotriva, care lucreaza cu rechini. Alte premiere din acel an: Shark Attack Survivors (Supravietuitorii atacurilor de rechin), Perfect Shark (Rechinul perfect) si Shark Rebellion (Revolta rechinilor).

2007: Discovery a sarbatorit a 20-a aniversare a evenimentului cu opt productii noi. In plus, in premiera absoluta, intreaga grila de programe a canalului pentru ziua respectiva (intre orele 9AM si 3AM ET/PT) a fost dedicata programelor despre rechini. Programele din categoria "Alegerea publicului", votate de fani, au fost difuzate in slotul de la ora 8PM. Les Stroud, vedeta programului "De profesie supravietuitor", a prezentat saptamana-eveniment, iar titlul cu care a inceput, Ocean of Fear (Oceanul groazei), a devenit programul cel mai vizionat din istoria Shark Week.

2008: Shark Week 2008 a adus in prim-plan vedete preferate ale publicului, printre care Les Stroud ("De profesie supravietuitor"), Adam Savage si Jamie Hyneman ("Vanatorii de mituri") si Mike Rowe ("Meserii murdare"), fiecare cu propriul unghi de abordare asupra rechinilor – de la tehnici de supravietuire in caz de atac pana la demolarea unor mituri despre aceste creaturi sau cautarea misteriosului rechin de Groenlanda, la marginea Cercului Polar de Nord.

2009: Shark Week a inceput cu un material special de doua ore, Blood in the Water (Sange in apa) – povestea adevarata a tragediei care s-a produs in vara lui 1916 si ulterior a devenit sursa de inspiratie pentru filmul "Falci". In plus, o specie de rechin foarte retras, descoperita in Puget Sound, care are sase branhii si traieste la mari adancimi, a aparut in Rechini in noapte.

2010: Tehnologia camerelor video a ajuns in sfarsit la nivelul viziunii celebrului producator Jeff Kurr si, la noua ani dupa Air Jaws: Sharks of South Africa (Rechinii din Africa de Sud), acesta se intorcea cu un program special absolut uluitor, Rechinii zburatori. In premiera absoluta, publicul a vazut atunci un mare rechin alb sarind din apa, filmat cu o viteza de 20-30 de ori mai mica decat viteza obisnuita a filmarilor "cu incetinitorul" – si cu atat de multe detalii, incat realmente telespectatorii puteau sa numere dintii rechinului!

2011: Comicul Andy Samberg a devenit primul Chief Shark Officer (CSO) din istoria Discovery si naratorul programului special Orasul rechinilor, care prezinta rechini si alte specii marine ce traiesc langa Nassau. Alte doua premiere din 2011 s-au luptat pentru locul al 8-lea in topul celor mai vizionate programe din istoria Shark Week: Great White Invasion (Invazia marilor rechini albi) si Intoarcerea marelui alb.

2012: Discovery Channel a sarbatorit 25 de ani de Shark Week cu opt programe noi, printre care un documentar despre cel mai mare rechin care a inotat vreodata in oceanele noastre, un program special despre impactul pe care filmul blockbuster "Falci" l-a avut atat asupra rechinilor, cat si asupra celor care au lucrat la aceasta productie, si un material fascinant despre doi eroi de razboi, care au supravietuit 47 de zile in ocean, intr-o zona cu foarte multi rechini. Tot in acest an, Discovery, prin intermediul aplicatiei HD pentru iPad, a pus la dispozitia telespectatorilor si un companion digital captivant pentru programele din saptamana-eveniment, incluzand detalii din culisele filmarilor, fotografii, chestionare si discutii pe retelele de socializare. 

2013: Inspirat de cele opt programe speciale din anul anterior, evenimentul din acest an a ajuns la un numar-record de premiere, cel mai mare din istoria sa de 26 de ani: 11 episoade pline de rechini, plus un talk show de seara, o alta premiera absoluta in cadrul Shark Week. De asemenea, telespectatorii au facut cunostinta cu "Shark Cam", primul robot submarin folosit pentru a detecta si urmari rechini intr-o maniera noua, extraordinara. In 2013, Shark Week a ajuns la 53,17 milioane de telespectatori, devenind cel mai vizionat eveniment din intreaga sa istorie. De asemenea, a fost programul Discovery Channel cel mai mediatizat pe retelele de socializare de pana la acea data.

2014: In 2014, Discovery Channel va prezenta 12 premiere si va reveni cu talk show-ul de anul trecut, Rechini in noapte

In aceasta seara veti putea urmari urmatoarele programe:

  • Marele rechin alb - un criminal in serie - joi, 28 august, de la 22:00 Producatorul Jeff Kurr, specializat in programe despre stiintele naturii, isi propune sa examineze doua atacuri fatale surprinse in apropierea bazei Vandenberg Air Force din California, folosind dovezi care ar putea indica faptul ca in ambele cazuri a fost de vina acelasi rechin.
  • Acasa la marele alb - joi, 28 august, de la 23:00
    Programul ii urmareste pe Jeff Kerr si Andy Cassagrande, doi celebri experti in studiul rechinilor. Ei sunt plecati in Noua Zeelanda intr-o misiune de viata si de moarte, pentru a studia marele rechin alb, un exemplar de peste 6 metri lungime, care aminteste de legenda unui urias din aceeasi specie, denumit ”stapanul rechinilor” de localnicii Maori. Jeff si Andy isi asuma riscuri enorme in cautarea acestui rechin gigantic despre care se spune ca sta la panda in apropierea tarmurilor Noii Zeelande.
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related