iMapp Bucharest 555 powered by 360 Revolution

iMapp Bucharest 555 powered by 360 Revolution

Saptamana trecuta Bucurestiul a fost in sarbatoare! Aniversarea celor 555 de ani de la prima atestare documentara a capitalei a fost leit-motivul Zilelor Bucurestiului. Punctul culminant a fost atins sambata, in Piata Constitutiei, unde peste 70 000 de oameni au participat la un spectacol extraordinar sustinut de elita muzicii romanesti, impreuna cu DJ de succes din intreaga lume si de 5 echipe de artisti care au realizat un video mapping impresionant pe fatada Palatului Parlamentului, in cadrul festivalului iMapp Bucharest 555, organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin creart.

Putini sunt cei care stiu ceea ce reprezinta organizarea unui astfel de festival din punct de vedere tehnic si artistic. 360 Revolution este compania care a asigurat atat suportul tehnic cat si "creative direction-ul" iMapp Bucharest 555.

Desi fatada Palatului Parlamentului a mai fost folosita pentru proiectii, este prima data cand este incorporata intr-un proiect de video-mapping, care presupune o imagine 3D complexa, ce anima prin forme si culori suprafata cladirii, folosind fiecare element arhitectonic pentru a personaliza si reinterpreta aria gigantica a constructiei. 

Adrian Pochiscan, Director Tehnic la 360 Revolution ne declara: „Desfasurarea de forte, din punct de vedere tehnic, a fost unica in Romania. Pentru cei aproape 23 000 de metri patrati ai fatadei Palatului, a fost nevoie de 104 proiectoare. Pentru comparatie, cel mai mare spectacol multimedia de pana acum (concertul Roger Waters) a avut nevoie de aproximativ 50 de proiectoare. Mai putin de jumatate!”

Proiectiile au fost realizate de artisti in format 8K, de aceea s-au folosit pentru redare 5 servere speciale, Pandoras Box, in premiera in Romania.

„Selectia echipelor de artisti a fost efectuata in urma unui concurs desfasurat pe site-ul oficial al evenimentului, la care au participat echipe de artisti din intreaga lume. Dintre participanti, au fost selectionate 5 echipe cu un portofoliu deosebit, carora li s-a oferit posibilitatea de a-si transforma ideile si viziunea in realitate, pentru un show de exceptie.” ne spune Valentin Golban, Client Service Director, 360 Revolution.

Toate cele 5 show-uri au fost incredibile. Cei aflati in Piata Constitutiei la iMapp Bucharest 555 si-au votat fiecare echipa favorita si castigatorul concursului Public Choice Award a fost desemnat Damien Fontaine, impreuna cu echipa sa, reprezentand Franta. Bravo, Damien si te asteptam la a doua editie.

O echipa uriasa a asigurat buna functionare a spectacolului.

Din echipa tehnica au facut parte Adrian Pochiscan, Adrian Baciu, Marius Toma, Nicu Sandu, Vali Florescu, George Pochiscan.

Project Management-ul a fost asigurat de Adrian Carnu, Cristi Mocanu si Silviu Gheorghiu.

De creatie s-au ocupat Stefan Voloaca, Filip Bunea, Alina Manea, Vlad Patrulescu si Costache Nechita.

Inregistrarile proiectilor disponibile pe vimeo:

 

 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related