[Parinti de publicitari pe Facebook] Orice spune Matei Psatta ar putea fi folosit impotriva lui pe Facebook

[Parinti de publicitari pe Facebook] Orice spune Matei Psatta ar putea fi folosit impotriva lui pe Facebook

Ai mei nu au Facebook, dar au prieteni/colegi/rude care au, deci oricum nu le scapa nimic din ce postez. Ca sa vad cum stau lucrurile si prin alte familii, am intrebat cativa publicitari daca s-au imprietenit cu parintii lor pe Facebook, daca i-au ajutat sa isi faca cont sau nu, daca s-au stabilit si respectat niste reguli, daca dau lectii de How-to-Facebook in miezul zilei sau daca parintii au primit mai multe like-uri decat ei.

Pentru mine, relatia lui Matei Psatta (Head of Social Media & Strategic Planning, iLeo) cu tatal lui pe Facebook (mama, ne-a spus Matei, are un profil fake de unde observa mai degraba ce se intampla, deci nu prea vedem interactiunea) e una unica, nemaiintalnita si mereu surprinzatoare.

Tachinari, invitatii, concursuri, mereu e ceva interesant de citit. Inainte sa inceapa suita de cine in familie si vizite la casa parinteasca din Panduri (unde, cu putin noroc pentru parinti, ramane si peste noapte), Matei ne-a raspuns la intrebari si a dat din casa vazute si nevazute inca pe Facebook:

Ce-ar zice ai mei despre postarea asta?

La mine problema e putin invers. Inainte sa vorbesc orice cu tata, ma gandesc ca as putea ajunge pe Facebook. Asa ca sunt mai degraba atent „live” decat pe Facebook. Cu mama nu-mi fac probleme, ea e genul care tace si face (adica un stalker de nota 10, are si un profil fake de unde vede tot).

Edit post dupa publicare

Da, o singura data in aproape 5 ani de Facebook. Am postat un comentariu ai apoi l-am sters. N-o sa va spun ce e, pentru ca stiu ca o sa citeasca ai mei articolul asta, „hehe”.

Attend event fara sa stie parintii

Nu, dimpotriva. Am observat ca ai mei se nelinistesc cand nu am activitate pe Facebook, asa ca din cand in cand spun ce urmeaza sa fac acolo in caz ca stiu ca n-o sa pot raspunde la telefon daca ma suna.

Post to wall de la parinti

Seniorul Psatta e prea elegant pentru asa ceva (sau chiar daca o face, e o poanta bine gandita) iar mama e fina observatoare, nu se activeaza in mod public.

Momente stanjenitoare

Mi-e prea greu sa aleg unul singur. Tata a postat pana si poze cu dezordinea din camera mea, asa ca lista e prea lunga. O sa las asta aici, insa:

 


Prieteni de-ai parintilor pe Facebook

Un singur caz, dar nimic grav. Like-ul te salveaza aici, ii dai unul ca sa vada ca ai remarcat comentariul, apoi iti vezi de treaba.

How-to-Facebook

Amandoi s-au descurcat singuri. Lui tata ii mai fac mini-training-uri din cand in cand, oricum el e maestru de storytelling, incerc doar sa-i optimizez prezenta. Bine, il mai si tachinez cu treaba asta.

Facebook emergency in miezul zilei

Da, tata, in dorinta lui de a publica o carte cu toate statusurile legate de tramvaiul 41. Voia sa stie cum poate extrage o arhiva din Facebook cu toate like-urile, comentariile, share-urile, pe care sa le poata centraliza in functie de subiect/data/ora. A fost singura data cand un „client” mi-a dat sah mat cu o intrebare legata de social media.

Reguli pe Facebook

Nu le-am stabilit, dar ne-am invatat limitele. M-am uitat acum prin istoria de Facebook chat cu tata si am vazut un mesaj in care il intrebam daca e ok sa postez statusul „In The Expendables 2 media de varsta e 56 de ani. cc @Sorin Psatta”. Mi-a zis ca e ok :)

Discutii pe chat

Da, mai ales cu seniorul. Mama imi scrie de pe contul ei fake din cand in cand, dar cu ea vorbesc acasa sau la telefon, n-am avut inca o conversatie pe chat.

Lupta pentru like-uri

Suntem constant intr-o stransa „competitie”. Cu ocazia intrebarii acesteia am aflat ca cea mai populara postare a mea are 670 de like-uri, in timp ce a lui are 622 de like-uri. A seniorului cred ca are mai multe share-uri, insa. J

Secrete aflate de pe Facebook

Sunt nenumarate, dar mai degraba eu sunt victima suprizelor, cum a fost atunci cand m-am mutat. Tata a anuntat pe Facebook promotia „Casa lui Matei e acasa” in care imi oferea bani sau excursii la Massimo Dutti in schimbul noptilor dormite la ei in loc de acasa la mine.

 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related