Traversatul n-ar trebui sa fie inginerie spatiala

Traversatul n-ar trebui sa fie inginerie spatiala

Statistica ne spune ca in anul 2013 in Philadelphia au avut loc 1.800 de accidente intre pietoni si automobile. In 2015, o data la 5 ore, un pieton este lovit de o masina. Motivul? Neatentie, neatentie, neatentie. Pietoni care nu-si pot dezlipi ochii de pe ecranul telefoanelor mobile sau traverseaza neregulamentar, soferi care ignora semnele de circulatie si soferite care se machiaza sunt cateva dintre cauzele accidentelor.

Philadelphia Traffic Safety si agentia LevLane USA au dospit campania "It's road safety, not rocket science" ca sa atraga atentia asupra fenomenului si sa micsoreze rata accidentelor. Un site colorat iti spune ca nu-i chiar atat de dificil sa fii mai atent la drum decat la muzica din casti si nu e absolut deloc complicat sa dai atentie semnelor care iti spun ca esti pe contrasens.

Dar campania nu se opreste aici, caci, ajutata de trei personaje colorate, ea pune punctul pe i-ul din masina:

Pete e un tip care cred ca locuieste in subsolul casei parintesti, dar e foarte activ pe Facebook si ar muri daca ar rata vreo invitatie la vreun eveniment. Tocmai de aceea, in loc sa isi lase telefonul jos atunci cand traverseaza, si-a facut un costum din folie cu bule pentru protectie. 

Marcus e un mic inventator care si-a adaugat tot felul de gadgeturi la tinuta lui obisnuita: masinile il pot repera si ocoli din timp, caci el nu are nici cel mai mic interes sa nu mai traverseze neregulamentar.

Christina este o pasionata de moda si Social Media, a carei viata sociala ar fi completamente ruinata daca mersul prin oras i-ar distrage atentia de la telefon. Asa ca si-a conceput un outfit usor dement, ca masinile sa o vada de la distanta.

Si uite asa, aceasta banda pestrita si improbabila a cutreierat pe strazile din Philadelphia, transmitandu-le oamenilor ca n-ar trebui sa fie nici atat de complicat, nici atat de jenant ca cineva sa fie in siguranta pe strada.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related