Fotografii si videografii care au dus Cupa Agentiilor la Gatit by Lidl in istorie

Fotografii si videografii care au dus Cupa Agentiilor la Gatit by Lidl in istorie

"Ce-a fost a fost", asa zice vorba. Si da, uneori e bine sa ramai cu experienta; dar, alteori, da-o-ncolo ca vrei sa retraiesti tot ce-a fost si sa intri in poze si in filmulete ca sa nu mai fii in prezentul asta care nu e ala de acolo. Uite asa ne simtim noi cand dam ochii cu materialele foto-video de la Cupa Agentiilor la Gatit by Lidl. Stim, urmeaza ADfel, dar cine ne va mai gati precum a fost in cele trei zile de la Chef Parade? Nimeni! Pana in 2016.

Destepti cum suntem, am anticipat aceste nostalgii (atat emotionale, cat si pornite din stomac) si ne-am blindat: am avut o suita de profesionisti care sa ne inregistreze fiecare coltisor de Cupa, fiecare inceput de zambet de pe fata unui publicitar cu reteta reusita, cel mai mic detaliu din plating-urile complicate cu care se faleau echipele.

Am lucrat cu Miluta Flueras (mai pe larg despre el aici), Ivan Nicolae, Andrei Nica (aka Sendal / Produkt.ro) si cu oamenii de la FotografulTAU

Dupa ce am lucrat, i-am apreciat si i-am luat la o poveste - ca sa aflam feedback-ul lor si ca sa stim prin ce alte parti mai umbla pana data viitoare. [ Suntem grijulii. ] Avertisment: urmeaza un material care vine la pachet cu momente de la Cupa:

 

De ce Cupa Agentiilor la Gatit?

FotografulTAU: Am ales sa fim parteneri la Cupa Agentiilor la Gatit by Lidl in 2015 pentru ca facem parte dintr-o comunitate tanara, creativa care merita sa se bucure de imagini vesele si colorate. Si noi suntem niste creativi si ne bucura cand putem sustine comunitatea din care facem parte prin ceva cuantificabil si ajutam in felul acesta la vizibilitatea ei.

Este genul de eveniment care ne anima si ne provoaca si atat timp cat suntem inconjurati de oameni faini care isi folosesc creativitatea si in afara zonei lor de expertiza, noi suntem acolo :)

Abia asteptam anul viitor sa participam si noi cu intreaga echipa si sa ne punem vulnerabilitatea si mainile (mai mult sau mai putin talentate intr-ale bucatariei) la treaba.

 

Miluta Flueras: Imi place in primul rand ca sunteti o echipa de oameni faini, asta a fost primul lucru care m-a convins sa colaboram. Plus de asta, toate evenimentele pe care le-am fotografiat pentru voi au fost atent planificate pana la ultimul detaliu, nelasand nimic la voia intamplarii, lucru pe care il apreciez in mod deosebit.

Ar mai fi de mentionat comunicarea foarte buna si faptul ca evenimentele au fost atragatoare si provocatoare pentru mine ca fotograf, astfel ca nu prea am avut timpi morti sau ocazia sa ma plictisesc.

Selfie cu Marin Preda si Sandra Cristu // Foto: Miluta Flueras

 

Ivan Nicolae: Prima data cand am vrut sa filmez un eveniment de-al vostru am fost pus in fata unui refuz (din partea voastra). Era la Brands & Communities 2014. Si feedback-ul a sunat cam asa: "nu vrem un alt film de eveniment, ce faci, filmezi speakeri in timp ce vorbesc?". A fost tot ce a trebuit sa aud. Nu am filmat speakerii cand vorbeau, am facut ceva diferit. Nu neaparat wow, dar diferit.

Pe langa asta ma motiveaza o persoana, Marin P., este yoda-ul mai mare sau mai mic pe care am ajuns sa il cunosc si sa am de invatat, cat sa umplu o agenda.

Ganditorul Ivan  // Foto: Miluta Flueras

 

Andrei Nica: Nu tu alegi Cupa Agentiilor, Cupa Agentiilor te alege pe tine.

Andrei si Cristi de la Produkt.ro faceau vederi in 360 //  Foto: Miluta Flueras

 

Cum vi s-a parut, per total? Surprize? Ce difera?

FotografulTAU: Am mai zis provocator, nu? :) A fost interesant pentru noi sa surprindem fiecare proba in parte si schimbarile dinamice din fiecare echipa: de la entuziasm si siguranta, trecand prin panica ultimelor minute si incertitudinea ca va iesi ce trebuie si pana la bucuria si relaxarea din momentul premierei.

Au fost 3 zile intense, am simtit-o si noi, din spatele camerei, dar ne-a placut sa fim partasi la un asa eveniment unde oamenii s-au jucat invatand, inovand si experimentand lucruri noi.

 

Miluta Flueras: E primul eveniment de acest gen fotografiat de mine, asa ca a constituit o provocare in plus. Fiind si eu un fan al bucatariei nu mi-a fost foarte greu sa ma acomodez cu atmosfera evenimentului, mai ales ca am intalnit o serie de oameni cunoscuti printre competitori.

Din punctul meu de vedere, evenimentul a fost unul reusit, m-a suprins inventivitatea unora dintre echipe atat in ce priveste preparatul ales, cat si modul de a face food styling.

Fotografia culinara cere o atentie deosebita la detalii si ma bucur ca am putut exersa in ambianta placuta a Chef Parade, provocarea fiind data mai ales de echipele numeroase. Cred totusi ca i-am facut fata cu brio.

 

Ivan Nicolae: E bine ca poti sa vezi pe viu astfel de evenimente/happening-uri si fara sa fi nevoit sa te uti pe Pro, nu de alta dar acolo parea fake. M-a surprins ca s-a mancat mult mai mult. Glumesc. E un eveniment planificat la virgula si punct, pe ore de stat peste program si asta se vede.

In a doua zi de program, undeva pe la 12 noaptea, dupa tot cam atatea ore de filmat evenimentul, vorbind cu unul dintre membrii echipei de organizare, am avut sentimentul placut de contributie. O mica parte la un intreg fain. 

 

Andrei Nica: Intocmai ca in publicitate - si in bucatarie domina un haos aparent, in spatele caruia se ascunde maiestria Chef-ului. La Cupa s-a vazut cel mai bine cum se completeaza publicitarul cu bucatarul si cum se creeaza preparatele delicioase.

Pe scurt, ne-a placut. A fost si pentru noi o oportunitate sa testam Produkt intr-un mediu contra cronometru si ma bucur ca ne-a iesit sa punem preparatele din farfurie pe site intr-un timp foarte scurt.


Studio cu vedere de ansamblu //  Foto: Miluta Flueras

 

 

Momente preferate de la Cupa

FotografulTAU: Greu de ales un singur moment misto, dar stiu sigur ca m-a incantat (pe mine, Alex Domnisoru) proba cafelei. Ca sa fim clari: in FotografulTAU se bea cafea. Multa. Toata. Avem un singur intrus care inca insista la ceaiul negru, dar lucram la asta :). Asa ca ce puteam sa ne dorim mai mult decat o proba a cafelelor, din care sa mai "furam" cate o informatie, cate un ingredient?!

El e Alex cu o parte din echipa ThinkDigital // Credits: FotografulTAU

 

Miluta Flueras: Daca ar fi sa aleg niste fotografii preferate, in primul rand, ar fi fotografii cu cateva preparate, unde pot asocia si senzatia lasata pe papilele gustative. Apoi ar fi cateva fotografii cu oameni foarte amuzanti in exercitiul muncii :)

Foto: Miluta Flueras

Foto: Miluta Flueras

Foto: Miluta Flueras

Foto: Miluta Flueras

Foto: Miluta Flueras

Foto: Miluta Flueras

 

Ivan Nicolae: Interviurile cu echipele de dupa jurizare. Deoarece cu cat juriul era mai de bun simt/pozitiv in feedback cu atat echipele veneau mai bogate in pronosticuri sigure de castig si replici pestrite la adresa concurentei.

Nicu in actiune //  Credits: FotografulTAU

 

Andrei Nica: Momentele cand ceva parea sa nu functioneze si totusi iesea bine. Ca in bucatarie. Am atarnat multe pofte in cui pentru ca le-am vazut aproape pe toate si nu am degustat aproape nici o mancare. Ne-am bucurat insa de cateva prajituri minunate!

 

Pana data viitoare?

FotografulTAU: FotografulTAU este o agentie full service de fotografie, asa ca proiectele noastre sunt diversificate si fiecare dintre ele aduce cu sine o serie de provocari care nu pot fi comparate.

Ne bucura proiectele comerciale care ne pun la incercare atat imaginatia, cat si capacitatea noastra de a ne pune in pielea clientului si de a livra exact ce are nevoie, dar si proiectele personale prin care noi ne punem pe tava intreaga personalitate.

Nu credem ca am putea alege intre cele doua si nici nu ne vedem functionand fara una dintre ele :)

Pe termen scurt-mediu avem in plan sa continuam proiectul RE F- L ECT (consta intr-o serie de fotografii realizate in oglinda care surprind omul in dialog cu el insusi). Ne-am bucurat de feedback-ul pe care l-am primit in urma primei expozitii realizate in colaborare cu Cristi Iacob si suntem nerabdatori sa vedem acest proiect cum creste.

De altfel, noi suntem mereu deschisi catre provocari si idei noi, asa ca cine stie ce ne este rezervat deja pentru viitorul apropiat? :)

 

Miluta Flueras: Momentan lucrez la productia unui clip pe care l-am filmat pentru Kultika de curand si sunt foarte entuziasmat de rezultate, iar in weekend am fotografiat festivalul ArtMania de la Sibiu. In august ma astepta alte doua festivaluri la care abia astept sa ajung: Rockstadt Extreme Fest si Dark Bombastic Evening, deci va fi o luna plina.

 

 

Ivan Nicolae: Azi am lucrat la 3 proiecte, 2 trebuie predate pana poimaine. Desi suna cliseic, ajung sa consider important fiecare proiect, sa il tratez cu maxim de resurse disponibile si zambesc in timp ce vorbesc cu clientul la telefon. Se simte :) 

 

Andrei Nica: Vrem sa aducem revolutia de 360 de grade in ecommerce si sa invartim cat mai multe produse pe toate partile. Pe viitor vrem sa extindem Produkt la tot ce inseamna prezentarea de produs.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


ThinkDigital

ThinkDigital este un digital media powerhouse cu sediul central la Bucuresti si reprezentanti in mai multe tari din regiune, care opereaza 3 linii principale de business: 1. Sales House/Adnetwork: Monetizeaza in... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related