GAV trimite proiectul CINEPUB la SOFA – School of Film Agents

GAV trimite proiectul CINEPUB la SOFA – School of Film Agents

CINEPUB 2nd Life este unul dintre cele opt proiecte cu potential in industria cinematografica, selectate la cea de-a treia editie a prestigioasei SOFA - School of Film Agents.

Dorina Oarga (Project Manager CINEPUB) va prezenta la workshopul de la Wroclaw noul proiect al platformei de film romanesc independent.

SOFA reprezinta un program unic prin intermediul caruia reprezentanti din industria de cinema, proveniti din diferite regiuni (Europa de Est, Germania, Asia Centrala si republicile din Caucaz), primesc suport si consiliere din partea unor profesionisti pe proiecte care pot schimba fata cinematografiei autohtone si chiar europene.

Cea de-a treia editie a acestui important workshop se desfasoara in perioada 21-30 august 2015 la Wroclaw, Polonia. Initiatorul proiectului este Nikolaj Nikitin, cunoscut mai ales ca selectioner al Festivalului International de Film de la Berlin, delegat pentru Europa Centrala si de Est. Cu o lunga si vasta experienta in industria cinematografica, Nikitin a pus bazele unui laborator unic, dedicat, de data aceasta, nu producatorilor sau regizorilor, ci celor determinati sa promoveze aceasta industrie.

Cei 8 participanti SOFA provin din tari ca: Serbia, Republica Ceha, Ucraina, Germania, Polonia, Slovacia, Romania si Tadjikistan.

Dorina Oarga (Project Manager CINEPUB) va prezenta si dezvolta in laboratorul SOFA  proiectul CINEPUB 2nd Life, care isi propune digitalizarea filmelor de scoala semnate de cineasti romani, astazi consacrati. Proiectul se va desfasura printr-un parteneriat cu Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” (UNATC), din Bucuresti.


Dorina Oarga (Project Manager CINEPUB)

O serie de experti in domeniu vor oferi training si vor lucra aplicat pe cele 8 proiecte selectionate in cadrul SOFA 2015. Printre acestia se numara Ewa Puszczynska (producator, castigator al premiului Oscar pentru filmul IDA r. Pawel Pawlikowski, Opus Film, Lodz), Renaud Redien-Collot (Novancia Business School, Paris), Maciej Jakubczyk (New Horizons Association, Wrocław), Matthijs Wouter Knol (European Film Market, Berlin), Roberto Olla (Eurimages, Strasbourg), Kristina Trapp (EAVE, Luxembourg), Claudia Dillmann (Deutsches Filminstitut, Frankfurt) sau Katriel Schory (Israel Film Fund, Tel Aviv).

"Selectionarea CINEPUB 2nd Life de catre SOFA, impreuna cu participarea Dorinei la incubatorul de proiecte de la Wroclaw, reprezita un succes meritat si necesar pentru CINEPUB. Selectia este foarte severa, iar portofoliul de aplicatii impresionant", a declarat Lucian Georgescu (fondatorul platformei de distributie a filmului romanesc independent si Director General al agentiei de comunicare GAV).

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related