“Where the almond trees and wind mills are” by Raluca Buzura, la AUTOR 2016

“Where the almond trees and wind mills are” by Raluca Buzura, la AUTOR 2016

Raluca Buzura este unul dintre cei peste 70 de designeri de bijuterie contemporana care isi vor expune cele mai noi colectii la prima editie anuala a targului international de bijuterie contemporana AUTOR, care va avea loc pe 16 si 17 aprilie la Grand Hotel du Boulevard, in Bucuresti.

Cea mai recenta colectie a Ralucai Buzura se numeste Where the almond trees and wind mills are/Acolo unde migdalii si morile de vant sunt, iar muza i-a fost un loc izolat din Catalunya, unde a descoperit ca timpul se masoara doar in functie de rasarit si de apus.

 

"Uitam ca viata nu trebuie sa insemne goana dupa avere si dupa succes, ci contemplatie si creatie, conexiune intre oameni si natura. Am redescoperit toate acestea intr-un loc 'cu crapaturi in stanci, unde ma pot ascunde, si vai secrete, in a caror tacere pot plange netulburata'", isi aduce aminte Raluca Buzura.

 

Materialele ceramice, cum sunt portelanul si lutul, sunt preferatele Ralucai pentru ca sunt capabile sa-si schimbe starea: sunt lichde la turnare, apoi, dupa uscare, solide si, totodata, fragile in acelasi timp, ca, dupa ardere, sa capete o cu totul alta consistenta.

 

"Imi place sa combin materialul ceramic aparent fragil cu duritatea metalului sau cu acea caldura pe care o ofera un material textil. La nivel cromatic, imi place sa creez contraste puternice jucandu-ma cu o idee de auriu in fiecare piesa", marturiseste designerul de bijuterie de autor.

 

Despre AUTOR, spune ca este evenimentul care i-a dezvoltat interesul pentru bijuterie. Totul se intampla in anul 2007, la prima editie a targului international de bijuterie contemporana, pe cand era masteranda in cadrul departamentului de ceramica.

In cei sapte ani de existenta, AUTOR a devenit o comunitate de creatori, de oameni pasionati de acelasi lucru care, datorita evenimentului, s-au conectat, schimba pareri si au devenit prieteni, crede designerul de bijuterie contemporana.

 

"AUTOR a insemnat lansarea mea ca artist si este evenimentul pentru care pregatesc colectii noi. Este locul in care le lansez, unde imi intalnesc si cunosc publicul, locul in care ma incarc cu energie pozitiva pentru a putea continua munca de creatie din atelier. AUTOR este locul in care voi fi prezenta, pentru a 15-a oara, pentru a-mi prezenta noua colectie, pe 16-17 aprilie, la Grand Hotel du Boulevard, Bucuresti".

 

Prima editie anuala a AUTOR aduce impreuna peste 70 de designeri de bijuterie contemporana, din 26 de tari, precum: Argentina, Brazilia, Coreea de Sud, Cipru, Hong Kong, Portugalia, Statele Unite, Turcia sau Romania.

La Grand Hotel du Boulevard, pe Bulevardul Elisabeta, nr. 21, colt cu Calea Victoriei, AUTOR va reuni cele mai noi si mai fascinante colectii de bijuterie contemporana din 2016.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related