Pisicile nu vor Brexit

Pisicile nu vor Brexit

Azi, Marea Britanie își votează istoria: o insulă sau parte dintr-un continent? Referendumul a fost precedat, de câteva săptămâni încoace, de o campanie intensă care cheamă oamenii la vot. O mare parte din personalitățile britanice îi cheamă să voteze Remain. 

Adică, așa cum le-ar spune și Eminescu, cu imaginația lui Sorin Ionita (Expert Forum): ”o, rămâi, rămâi în UE”.

Buzzfeed a aflat că fanii Blur votează Remain, iar cei Oasis vor Brexit. În fine, personalități de toate tipurile și felurile au îndemnat britanicii, zilele astea, să își dea votul pentru UE.

Portishead au lansat clipul unui cover după SOS-ul lui ABBA:

David Beckham vrea o lume conectată:

Stephen Hawking spune că UK are nevoie de Europa, Ian McKellen va rămâne european chiar și în cel pesimist scenariu, în fine, toată suflarea, de la artiști, scriitori, oameni de știință, sportivi, câini și pisici au luat o poziție clară față de referendum.

Da, pisici și câini. Chiar dacă nu pot vota, patrupedele au luat Twitter-ul cu asalt pe tema Brexitului. A pornit de la Lilian Edwards, profesor de drept, și tweetul de mai jos, în care spunea că pisica ei e tristă din cauza Brexitului.

I s-au alăturat mulți alți posesori de pisici și, apoi, de câini, și a urmat #CatsAgainstBrexit, #CatsForBrexit, #DogsAgainstBrexit, #DogsForBrexit. S-au băgat în discuție chiar și hamsteri sau dihori. Până acum, câștigătoare sunt pisicile care vor să rămână în UE, cu 54.000 de tweet-uri în această privință.

”Ce înseamnă asta, pentru referendum?”, se întreabă New York Times. ”Nu știm sigur, poate dovada științifică necesară că Twitterul e ridicol”. Cu exemple:

Încercări de hipnoză.

Rugăciuni.

Șoc.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related