Saracia este o lume

Saracia este o lume

Inainte de a pleca din Guvern, Valeriu Nicolae anunta pe Facebook site-ul realizat de Ministerul Muncii privind incluziunea sociala si reducerea saraciei: "arata cam cum ar trebui sa arate un site despre saracie. Saracia despre care fosta ministra nu dorea sa discutam". Un site care nu a costat chiar nimic, adauga el. 

Site-ul vorbeste despre educatie, sanatate, comunitati marginalizate, grupuri sarace si vulnerabile.

Un text de Vintila Mihailescu, publicat acolo, spune asa: "Saracia este insa o lume. Ea nu se reduce la venituri si putere de cumparare si nici nu este distribuita uniform in toate grupurile sarace sau vulnerabile. Indicatorii prin care se masoara saracia sint si ei diferiti si diferentiati pe virste, nivel de educatie, medii rezidentiale, dar si pe categorii de vulnerabilitate. Exista insa, si in aceasta privinta, un soi de iletrism sociologic, care face ca spectrul saraciei sa fie citit oarecum „pausal”: sintem saraci sau nu? Si, din acest punct de vedere, raspunsul este unul transant: sintem, de multa vreme, una dintre tarile cele mai „sarace” din Europa (pe ultimul loc in 2013, cu o rata a saraciei relative de 25,4%)".

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related