Itsy Bitsy FM şi Andreea Marin, Tily Niculae, Virgil Ianţu au venit în Parlament să susţină 1 Iunie zi liberă naţională

Itsy Bitsy FM şi Andreea Marin, Tily Niculae, Virgil Ianţu au venit în Parlament să susţină 1 Iunie zi liberă naţională

Deputatii au fost ieri intampinati la Parlament de Andreea Marin, Tily Niculae, Virgil Iantu si un grup de copii care sustin impreuna cu Itsy Bitsy FM legea ce declara ziua de 1 Iunie zi libera nationala.

Propunerea legislativa este sustinuta de campania derulata de grupul de initiativa format din Itsy Bitsy FM si Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, liderii de opinie - Andreea Marin, Virgil Iantu si Tily Niculae, parlamentari, specialisti psihologi, asociatii de parinti.

Campania urmareste sa imbunatateasca relatia dintre copiii si parintii din Romania, determinandu-i pe cei din urma sa petreaca timp de calitate impreuna cu cei mici.

Deputatii au fost ieri intampinati la Parlament de Andreea Marin, Tily Niculae, Virgil Iantu si un grup de copii care sustin impreuna cu Itsy Bitsy FM legea care declara ziua de 1 Iunie zi libera nationala. Copiii le-au spus politicienilor de ce 1 Iunie zi libera va fi cel mai frumos cadou pentru ei si au primit in schimb un DA categoric de la cei prezenti.

 

Camera Deputatilor a dezbatut deja propunerea legislativa care modifica articolul 139 din Legea nr. 53 / 2003 - Codul Muncii, ce vizeaza declararea zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, zi libera la nivel national. Urmeaza votul in plenul Camerei Deputatilor pentru ca ziua de 1 Iunie sa fie a copiilor si parintilor din intreaga Romanie, care vor sarbatori impreuna cea mai importanta zi din an pentru familie.

Proiectul de lege, initiat de senatoarea Rozalia Biro si deputata Claudia Boghicevici, semnat in calitate de co-initiatori de 84 de parlamentari din toate partidele, a avut parte de suportul activ al parlamentarilor Florin Iordache, Adrian Solomon, Eugen Nicolaescu, Ion Raducanu, Aurelia Cristea, Cristina Pocora, Cristina Nichita, Nicolae Popa, Gabriela Cretu, Mihaela Popa, Alina Gorghiu, Aurelia Cristea, Camelia Bogdanici.

"Sustin acest demers cu convingere, vazand cum din ce in ce mai multi copii sufera din pricina lipsei timpului petrecut cu parintii. Copiii au nevoie de atentia parintilor ca sa creasca sanatos. 1 Iunie va fi zi libera si acesta este un simbol al importantei copiilor pentru societate.", a declarat senatoarea Rozalia Biro.

Deputata Claudia Boghicevici, precizeaza: “Ma voi bucura si eu alaturi de fetita mea de aceasta adevarata sarbatoare a copiilor si parintilor. Am vazut cat de greu este sa te opresti din goana aceasta zilnica in care toti traim si sa cobori pe covor langa copil, sa il asculti si sa ii dai atentia de care are nevoie in aceeasi masura in care are nevoie de hrana. Aceasta lege sper ca este un inceput, ca vom avea mai mare grija si de sanatatea emotionala a copiilor nostri.

Dupa ce va fi votata in Camera Deputatilor, legea va merge spre promulgare la Presedintele Romaniei care o va promulga in maximum 20 zile de la data primirii sau o va trimite inapoi la Parlament pentru reexaminare. Dupa promulgare, legea va fi publicata in Monitorul Oficial si intra in vigoare in termen de 3 de zile de la data publicarii.

“Aceasta lege va aduce copiilor cel mai frumos cadou: timp cu parintii lor. Cum altfel ar putea fi sarbatoriti copiii de ziua lor, cum altfel ar putea acestia sa simta ca 1 Iunie e cu adevarat o bucurie? Mai mult decat atat, aceasta zi libera de 1 Iunie este un simbol care aminteste parintilor ca zi de zi e important sa petreaca timp de calitate cu copii lor, sa le dedice toata atentia lor, indiferent de ce activitate fac impreuna, pentru ca astfel vor avea copii bucurosi si sanatosi emotional.declara Nadia Tataru, fondatoare Itsy Bitsy FM.

Conform expertilor in parenting, timp de calitate nu inseamna timp petrecut in aceeasi camera, ci timp in care parintele este prezent 100% in relatia cu copilul, oferindu-i intreaga atentie.

Proiectul initiat de Itsy Bitsy FM, care a sustinut aceasta propunere legislativa de la inceputul anului 2016, a inclus actiunile:

- o ampla campanie de informare dupa ce grupul de initiativa a lansat apelul catre parinti: - “Petreceti minimum o ora de calitate pe zi cu copiii vostri”,

- Parlamentul copiilor in care peste 200 de scolari  au participat la dezbateri cu deputati si senatori si au sprijinit proiectul de lege 1 Iunie zi libera,

- Cea mai mare sarbatoare de 1 Iunie petrecuta de peste 30.000 de copii si parintii impreuna, in parcul Al. Ioan Cuza din Bucuresti, campanie ampla de promovare a jocului ca metoda de petrecere a timpului de calitate in famile etc.

Peste 17.000 de romani sprijina initiativa pe pagina de Facebook 1 Iunie zi libera. Initiativa beneficiaza de sprijinul autoritatilor, specialistilor in educatie si psihologia familiei, asociatiilor de parinti, liderilor de opinie si personalitatilor din lumea artistica, care continua sa trimita mesaje de sustinere.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related