[Culinareala de agentie] Plutonul GOLin Farfurie inainteaza pe frontul Cupei Agentiilor la Gatit by Lidl

[Culinareala de agentie] Plutonul GOLin Farfurie inainteaza pe frontul Cupei Agentiilor la Gatit by Lidl

In prima parte a filmului cu Golin la Cupa Agentiilor la Gatit by Lidl (CAG), eram dusi in calatorii exotice in care se gatea pana in miez de noapte ca, apoi, sa se serveasca pui fraged condimentat cu scortisoara. Deznodamantul era un juriu pe cat de incantat, pe atat de obosit, trebuind sa proceseze nu un singur fel de mancare delicios, ci multe, multe, cate echipe incapeau intr-o zi de Cupa. 

Sequel-ul nu s-a lasat mult asteptat, iar GOLin Farfurie revine la Chef Parade, dar pe alt scenariu. De data asta, bucataria devine teren de razboi, membrii echipei se schimba - cu exceptia actualului Comandant Chef, inzestrat cu intelepciunea debutului din '15 - iar scortisoara e inlocuita de alune.

 Tacticile culinare pentru operatiunea CAG din 9-11 noiembrie se stabilesc cu usile inchise, dar Theea, Flori, Casiana, Alexandra, Catalina si Oana ne-au povestit un pic pe marginea subiectului, mai jos.

 

Ce v-a determinat sa reveniti si cum fu anul trecut?

Continuand performanta de anul trecut, vrem sa transformam prezenta GOLin Farfurie intr-o traditie la Cupa Agentiilor la Gatit. La fel ca PR-ul, bucataria e ceva complex, ceea ce ne provoaca sa-i stapanim toate tainele si sa oferim cele mai neasteptate experiente gastronomice.

Piesa de rezistenta a fost un pui in crusta de alune condimentat in stil indian, cu un acompaniament de orez in cosulet din aluat.

In acelasi timp, platingul a fost un punct forte pentru noi si suntem foarte incantati de modul de prezentare a lava cake-ului, desi nu ne-a fost deloc usor sa realizam cupola de zahar ars.

Nu vrem sa dam prea multe din casa, dar anul acesta ne propunem sa va inducem in eroare. Preparatul nostru cheie va surprinde prin diferenta dintre asteptari si gust.

 

Surprize si peripetii

Editia de anul trecut a reprezentat debutul agentiei Golin in gatitul competitional si suntem mandri ca am avut doza de curaj si gramul de nebunie pentru a participa la acest concurs.

Ne-am dat seama ca ne pricepem sa improvizam, sa inovam si sa dam bine in poze, in acelasi timp.

Iar ce ne-a surprins cel mai mult a fost... faptul ca ne-a iesit! Stiam ca suntem chefi si sefi la noi acasa, insa ne-am dat seama ca ne putem uni fortele gastronomice si ingredientele preferate pentru a crea ACEL preparat GOLin Farfurie.

 

Evolutia plutonului

Politica noastra este aceea de a acorda o sansa si altor colegi sa-si dovedeasca talentul in ale gatitului, astfel ca, dupa un an de antrenamente dure si teste riguroase, cinci membri noi – Casiana, Flori, Oana, Catalina si Alexandra – s-au alaturat veteranei Theea pentru a cuceri juriul.

Echipa si-a pastrat, insa, ADN-ul de explorator neinfricat in bucatarie.

 

Sarcinile si impartirea

La fel ca anul trecut, avem echipa, avem valoare si we #goallin cu retete surprinzatoare. In linie dreapta, gata de start, le avem pe:

Theea, Comandant Chef, veterana de razboi in Cupa Agentiilor la Gatit, mereu pregatita sa ne organizeze si alinieze conform briefului.
Flori, Locotenent in batalionul infanterie, toaca profesionst, curata si pregateste totul ca la carte pentru orice reteta.
Casiana, Cadet la cratita, mereu pregatita sa prajeasca o tigaie cu cartofi.
Alexandra, Maresalul glumelor si al sosului dulce-acrisor, condimenteaza cu umor – dupa gust – momentele in bucatarie.
Catalina, sau General Soare, face orice preparat sa straluceasca in farfurie.
Oana, plutonierul anti-usturoi, pregatita sa intretina moralul echipei cu vorbe de duh nesolicitate.

 

GOLin Farfurie, upgradat

Ne pastram numele pentru ca ne reprezinta in continuare, dar am decis sa ne upgradam logo-ul pentru ca aveam nevoie de o noua farfurie in care sa #goallin.

 

Antrenamentele si bucataria de zi cu zi

Antrenamentul este unul riguros: curatare 100m in sprint, tocare fulger, spalare si uscare salata rapida si multe alte probe de anduranta. Ultima data am gatit chiar ieri, un foie gras cu chutney de mango. E confidential cine l-a facut.

 

Unde e inspiratia?

Inspiratia pentru gatit vine din emisiuni culinare, carti si site-uri dedicate. Asadar, de la mama.

 

Pregatiri

Si anul acesta ne dorim sa ramana GOL in Farfurie, iar pentru asta mizam pe ingredientul secret ales, dar si pe o reteta neasteptata. Antrenamentul nostru e cu portile inchise, nu avem de gand sa dezvaluim tacticile pe care le pregatim, dar o sa va dam un indiciu. Asa cum spune Flori a noastra: Atac! Atac! Atac!

In concluzie, cu o abordare deopotriva creativa si ofensiva, abia asteptam sa facem din nou o figura frumoasa in bucataria Cupei Agentiilor la Gatit.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Golin Romania

Golin este singura agentie de PR din Romania care a castigat, pentru patru ani la rand, titlul de Agentia #1 in topul Biz PR Awards, iar in 2018 premiul pentru Creativitate in PR si doua premii pentru... vezi detalii »

Dosare editoriale

Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related