Alegeri 2016 în România. Radio Erevan e aici

Alegeri 2016 în România. Radio Erevan e aici

In Moldova, s-a ajuns la etapa uterului candidatilor, in SUA joaca tare FBI-ul. In Romania se poarta, inca, intrebarile de la Radio Erevan: De ce apare acelasi om pe afisele mai multor partide? Pentru ca nu candideaza. Ce au citit mamele candidatilor, inainte sa ii nasca? In ce sediu impodobeste Fuego bradul?

Ne scuzati, am scris candidati. Scaparea este cauzata de faptul ca cel mai vizibil om de la alegerile acestea este un roman care nu candideaza, dar care a ajuns pe afisele mai multor partide:

USR, copilul cu identitate incerta al acestor alegeri, s-a integrat repede in peisajul declaratiilor nastrusnice, specifice politicii (am fi adaugat romanesti, dar istoria si, mai ales 2016, ne-au aratat multe alte colturi de glob cu aceleasi caracteristici).

Am scris identitate incerta, parafrazand din matrix: ”nu dreapta aia, cealalta”. Sau stanga:

Mesajul lor principal este: In sfarsit, ai cu cine! Asa cum arata si poza de mai sus. 

In paralel, o micuta enervare cu un artist al neamului a starnit indignari pe Facebook:

Nicusor Dan explica identitatea Uniunii:

 

Altfel, dupa un parcurs prin instante cu sigle, Uniunea Salvati Romania are si un insemn politic. Candidatii lor, aici.

Apropo, poate va era dor de fantomele trecutului:

Tot la capitolul trecut, va mai amintiti de Cornelius Rosiianu? Tindem sa credem ca nu. Fostul crainic TVR candideaza la Senat pe listele PSD. 

De la perioada comunista la viitor, nu e decat un pas. Politic, cel putin. 

Cand intri pe site-ul PSD, te intampina zambetul unui copil. Se regaseste si in video-ul de campanie, cu mesajul: Indrazneste sa crezi in Romania!

(Explicatia rautacioasa pe care au gasit-o adultii blazati in legatura cu acest slogan este ca doar copiii poate mai indraznesc sa creada in ea)

Strategia de campanie merge pe ideea unui casting national. Pentru ca: de ce nu?

Si tu poti fi la TV!

Spune intr-un clip scurt de ce crezi si tu in Romania. Cele mai populare clipuri vor fi parte din campania noastra TV.

Indrazneste sa dai click!
www.indraznestesacrezi.ro/fiipetv

Tot la indraznit ne indemna si ALDE, la alegerile locale:

Acum, redau Romania romanilor. Cine, cui reda, aici.

Tariceanu a postat un video care a iritat multa lume:

Exista trei modalitati de a te ruina in viata - cu femeile, cu jocurile de noroc si cu tehnocratii: 1. Cu femeile e cel mai placut 2. Cu jocurile de noroc e cel mai rapid 3. Cu tehnocratii e cel mai sigur

 

PNL incearca sa isi puna haine vechi, de hipsteri:

Si merge in lupta pe principiul: in slogane sa ne duelam sau in oameni pe care nu ii avem sa ne infruntam?

Insistam cu gluma asta cu oamenii-lipsa, dar nu ne putem abtine: dupa ce PNL a schimbat de 3 (4?) ori candidatul la primaria capitalei, acum, inainte de alegerile parlamentare, au facut propuneri politice tuturor celor cu Like-uri pe Facebook, de la Denise Rifai, la Simona Gherghe. 

Singurul care a acceptat a fost chirurgul-meme-metrou:

Postul asta al lui Ovidiu Alexandru Raetchi sterge multe slogane proaste. E lung, dar merita citit:

”Frizerul era, de buna seama, nou in pravalie; nu stiam la ce sa ma astept. Avea vreo 60 de ani. Neras, cu halatul deschis peste un maieu cam scamosat; purta ochelari cu rama de baga si, culmea, niste plete rare. Se uita, in mod bizar, la Digi 24 - desi pana atunci gasisem televizorul din frizerie fixat numai pe ProTV. Ma intreba din cand in cand daca vreau mai scurt, mai lung, cu foarfeca sau masina - iar eu mergeam pe mana lui de tehnocrat: "Cum credeti ca e mai bine". Cand a scos briciul si m-a intrebat daca vreau "sa ma ia putin pierdut" am zis la fel - "cum credeti ca e mai bine". Atunci s-a dezlantuit infernul. In timp ce manevra briciul - lung, rece, ascutit - pe langa jugulara mea, la Digi 24 a aparut Iohannis: "Consider populiste maririle de salarii in prag de alegeri". Privirea frizerului a inghetat. A ridicat briciul spre televizor si a soptit: "Uite, asta nu vrea sa dea bani la oameni". Am inceput sa ma uit la pantofi, sugerand prin absenta o vaga dezangajare civica. Dar pe ecran a aparut Ciolos: "Maririle sunt periculoase". Briciul se misca nervos pe la tamplele mele, amenintandu-l pe premier, in timp ce frizerul anti-guvernamental maraia: "Tehnocrati... bani... zero...". Criza a ajuns la apogeu abia la a treia stire: "Dacian Ciolos va fi desemnat azi candidatul de premier al PNL". Cuvantul "liberal" l-a electrizat: impungea cu briciul in aer, spre ecran, injurandu-i pe Basescu si Videanu. S-a intors indignat spre mine; in lipsa de idei, am inchis ochii; in fond, ma gandeam, oamenii mai atipesc la frizer, e plauzibil. Dar nu s-a lasat si a pus intrebarea: "Ce zici dom'le de liberalii astia si de Iohannis?". Am deschis ochii. M-am uitat la brici. Nu era alta cale. Am raspuns fara ezitare: "Ei, nu le am eu cu politica. Mai mult cu distractia...".

 

Aproape ca treceam la altele si uitasem de Partidul Miscarea Populara. Greu de crezut, la cat de des apare fostul presedinte al Romaniei la TV. Sloganul este un carambul al titlului partidului: Miscam Romania.

Campania: Traian Basescu, care apare in majoritatea video-urilor, imaginilor si postarilor partidului, ba chiar te intampina si pe site:

Imaginea noastra preferata e aceasta:

Toate se leaga, dupa cum ne arata stirile de campanie:

Mediafax: Candidatul PMP Arges din localitatea Bradu, Alina Fratica, si-a inceput campania electorala impartind teste de sarcina celor care spera sa o voteze, printre beneficiarii cadourilor fiind atat femei, cat si barbati, majoritatea pensionari.

 La altele, avem categoria Vlad Tepes. Andreea Petrut intreaba:

Nu-mi dau seama inca daca s-a introdus proba obligatorie de poezii patriotice in campania electorala sau daca aceasta a ajuns la faza pe delir istoric si folcloric. Dupa PRU cu patrula lui Vlad Tepes, Marian Munteanu cu divizia legionara 2.0, in campanie apare si Partidul Ecologist care ne apara in stil haiducesc de fanariotii pusi de Inalta Poarta. #politicamioritica#alegeri2016#feelinghaiduc

Cristian Bodea, senator. Nu putem adauga decat: ”Roman verde ca stejarul, \ Rad de dusmani si de moarte! \ Sa-mi traiasca armasarul \ Si prin glonti sa ma tot poarte!”. Nici macar nu este o ironie: versurile au fost postate de PER pe Facebook, alaturi de fotografie si explicatia feeling haiduc at Partidul Ecologist Roman.

Partidul Romania Unita cauta in arhiva. Si gaseste un domnitor cu mustata:

 

Tot din astfel de ere pierdute vin si mesajele lui Marian Munteanu si ale Aliantei Noastre Romania:

Si la final, o cugetare de Facebook, cum ii sade bine oricarui articol sa se termine:

 Iulian Enache: Mai intai i-au bagat pe Vadim si Iliescu in alegeri, acum au ciordit #PuieMonta. Mi se pare mie sau americanii au cam inceput sa ne imite?

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related