Autografe de la scriitori morți

Autografe de la scriitori morți

Le întâlnim în feed, alături de mirări și nervi de la prieteni, și nici nu ne mai miră. Un gând de la Camus, o întrebare de la Huxley, un fir de iarbă de la Whitman. Michael Jackson cântă postum alături de Justin Timberlake, împărații decedați ai lumii fac mișto de noii conducători și tot așa, morții fac parte dintre cei vii și totul e firesc, ca și cum cele două lumi nu ar fi despărțite de nimic.

În epoca asta, morții dau și autografe. Cu ajutorul unu braț de robot, bineînțeles. La un târg de carte din Belgia, bol.com, librărie online, face o prezență distinctă. Compania a invitat la eveniment 8 scriitori importanți, pentru a da autografe fanilor. Printre ei, și Paul van Ostaijen, poet care a murit în 1928. 

În colaborare cu Antwerp Research & Design Lab Beyond, DDB Bruxelles a creat un robot care a analizat scrisul poetului din manuscrise și apoi i-a refăcut semnătura. Detaliile de finețe au fost cele mai greu de redat, spune Kevin Verelst, co-founder și Art Director Beyond: tipul de stilou folosit, unghiul sub care scria Ostaijen, presiunea pixului asupra hârtiei sau viteza de scriere.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


DDB Romania

DDB Romania este agentia de creatie membra The Group. The Group este lider al industriei de comunicare din Romania si include agentii specializate in servicii de creatie, media, digital, branding, relatii publice,... vezi detalii »

Companii

Pozitii

Sectiune

Dictionar



Branded


Related