Viitorul a ajuns în supermarket: fără cozi, casieri sau rest

Viitorul a ajuns în supermarket: fără cozi, casieri sau rest

Când stăm la cozile lungi de la magazin și privim în coșurile celorlalți din față și ne gândim ce fel de viață duc, în funcție de tipul de cafea sau lapte pe care îl cumpără sau încercăm să descifrăm gândurile casieriței care pare pe pilot automat, ne trec și astfel de scenarii prin minte. Cum ar fi un supermarket în care pur și simplu ai cumpăra și ai pleca de acolo, fără toate aceste etape? Ei, nu știm cât de bine ar fi, dar cel puțin acest scenariu nu mai este o utopie.

Amazon Go a deschis un magazin cu tehnologie avansată de shopping, asemănătoare cu cea a mașinilor care se conduc singure. Fără bodiguarzi, casieri, cozi sau case de marcat. 

Sistemul Just Walk Out detectează când un produs este luat de pe raft și apoi îl urmărește, într-un coș virtual, până la ieșirea din magazin. După ce consumatorii ies din magazin, primesc un bon în contul lor de Amazon. Nu e nevoie decât de un smartphone și aplicația Amazon Go. 

Ideea le-a venit acum patru ani, când s-au întrebat dacă ar putea construi un magazin fără inconvențiențele acestuia. Momentan, magazinul se află în varianta Beta, este deschis doar angajaților Amazon și va fi gata pentru publicul larg în 2017.

 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Sectiune



Branded


Related