#OUGprotest Dar Dumnezeu ce părere o fi având?

#OUGprotest Dar Dumnezeu ce părere o fi având?

Cine, ce a mai declarat vizavi de ordonanțe și proteste, vă întrebați? Păi avem de toate. Din Praga până la Bârlad, de la Inna, la Tudor Chirilă, șefi de companii care donează și angajează, și câteva demisii în PSD.

Dar Dumnezeu? Ce părerea o avea? În mod evident, nu știm cu cine ține, asta doar comentatorii sportivi pot afla. 

Avem, însă, câteva poziții oficiale ale celor care vorbesc mai des cu el. 

Inițial, Basilica, agenția de presă a Patriarhiei Române, a postat un mesaj al Patriarhului Daniel:

"In contextul lumii de astazi, framantata de neintelegeri si razboaie, avem nevoie mai mult ca oricand de facatori de pace, adica de toti aceia care pot preveni sau aplana conflictele intre oameni, in societate sau intre popoare.

Adesea exista violenta si tulburare si pentru ca oamenii nu mai aduna in sufletul lor pacea care vine de la Dumnezeu si care pacifica patimile egoiste ca abuzul de putere si de profit material fara limite. 

Sa ne rugam mai intens lui Dumnezeu, Maicii Domnului si tuturor sfintilor care au fost facatori de pace sa aduca pace, ocrotire si armonie in familie, in societate si, mai ales, intre popoare in lumea de astazi", a spus Patriarhul Daniel in "Indemnul la Rugaciune".

 

 

Apoi, Patriarhia a dat și un comunicat de presă cu un mesaj mai clar:

Deşi neutră din punct de vedere politic, Biserica nu este indiferentă în plan social, ci receptează orientările sau dorinţele majore ale poporului: dreptatea socială, diminuarea sărăciei şi creşterea nivelului de trai.

În acest sens, trebuie continuată lupta anticorupţie, iar cei vinovaţi trebuie sancţionaţi, deoarece hoţia şi furtul degradează societatea în plan moral şi material. 

 

Șeful Bisericii Catolice din România, Monseniorul Ioan Robu, a avut un mesaj pentru cei din stradă:

N-am făcut mare lucru până acum ca să schimbăm ceva - nu numai noi, Biserica, dar toată lumea: și voi, și noi, toți -, că nu am protestat atunci când am întâlnit și minciuna și corupția și neglijența, indiferența. Căci acestea, la un moment dat, pot fi criminale”.

 

 Pastorul baptist Samy Tutac i-a adresat un apel ministrului Apararii, Gabriel Beniamin Les:

 Am înțeles că sunteți creștin evanghelic și că ați fost student la Timișoara. Cum eu sunt pastor evanghelic în Timișoara e posibil să ne fi intersectat pe undeva.

Când am auzit în această dimineață că un ministru din Guvernul domnului Grindeanu și-a dat demisia, am fost sigur că dumneavoastră sunteți. Un creștin evanghelic nu poate gira prin prezența lui un guvern antinațional, antilege și ordine și pentru corupție și făradelege.

 Domnule ministru, dumneavoastră în calitate de creștin evanghelic nu puteți să pătați obrazul lui Cristos stând în mijlocul celor nedrepți.

Domnule ministru, în calitate de pastor evanghelic vă rog gândiți-vă la onorea lui Cristos, uitați-vă, ca și colegul dumneavoastră, în ochii copiilor dumneavoastră și dați-vă demisia sau demascați fărădelegile comise de infractorii travestiți în politicieni. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related