Lozincăria salvează România

Lozincăria salvează România

Lozincile au parte de o reputatie nefasta. Daca te cheama ”lozinca” si pana si dictionarele pun in dreptul tau cuvintele ”propaganda” si ”politica”, e destul de greu sa faci cariera de partea binelui. Dar este normal, oarecum. Pentru ca decenii la rand ne-au fost servite lozinci pe post de curent electric, oua si televizor. Romanii poarta pica inclusiv cuvintelor daca ele vin din comunism. Insa noi credem ca a venit timpul sa reabilitam, macar un pic, cuvantul ”lozinci” si sa redescoperim frumusetea lor.  Vrem iarăși lonzincărie / Și pe hoți la pușcărie.   

Tot ce s-a strigat in strada in ultima saptamana, de la mai putin inspiratele rime cu DNA care cer sa-i ia pe toti la gramada, si pana la cele amuzante de radeai ca prostu la minus 10 grade, toate, asadar, inseamna lozinci. E nevoie de creativitate pentru ele. Trebuie sa fie scurte, catchy si cu miez.

Unele sunt cântate și scandate, altele apar scrise și agitate deasupra capului. Oricum, nu e deloc simplu, asa ca initiativa celor care au facut Lozinci.ro este de apreciat. Un loc unde rimele și vizualele sunt adunate conștiincios. 

Fără mize politice, oamenii de acolo se descriu simplu:

Lozinci.ro este un proiect social, non-profit și apolitic, ce își propune să centralizeze lozincile scandate în stradă, indiferent de natura acestora, de la toate protestele de amploare din România.

 

Totul începe cu anul 2012 când primele proteste împotriva puterii au început să se audă din stradă, respectiv să se vadă pe pancarte. 

 

Apoi, în 2015, tragedia din Colectiv i-a adus pe oameni laolalta pentru a-și arăta solidaritatea cu victimele și rudele lor, dar și pentru a trage la răspundere statul român.

 

2017 ne găsește în mijlocul a celor mai mari proteste din istoria recentă a României. Lozincile și mesajele inspirate le-am adunat și noi aici, aici și aici.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related