Cand Claudia Cardinale are nevoie de retusuri de infrumusetare

Cand Claudia Cardinale are nevoie de retusuri de infrumusetare

Afisul festivalului de film de la Cannes, care se afla la a 70-a editie, o are in prim plan pe Claudia Cardinale. Un val de critici s-a ridicat in media, vizavi de acest poster, dupa ce oamenii au observat ca talia si picioarele actritei italiene au fost subtiate. 

Imaginea folosita pentru promovarea festivalului este din 1959 si o arata pe Claudia pe acoperisul unei cladiri din Roma. Doar ca exista cateva diferente intre original si afis:

Au reactionat media traditionale ca Liberation, The Guardian si Le Monde, dar si regizoare, ONG-uri feministe si, bineinteles, social media. S-a strigat ”dictatura formelor”, oamenii s-au aratat dezamagiti, dar, mai ales, si-au exprimat neintelegerea.

Un tweet exprima foarte bine toata situatia:

“Daca nici Claudia Cardinale nu poate reprezenta frumusetea fara sa fie retusata, inseamna ca avem cu adevarat probleme”. 

Actrita, in varsta de 78 de ani, apara posterul, insa, dupa cum arata o declaratie din Huffington Post:

“Ca feminista convinsa, nu vad nici un afront adus corpului femeiesc. Sunt lucruri mult mai importante de discutat. E doar cinema”.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related