[Arta vie] Jean-Lorin Sterian, scriitorul care a descoperit că are un corp: Ultimul meu performance a avut loc într-un autobuz

[Arta vie] Jean-Lorin Sterian, scriitorul care a descoperit că are un corp: Ultimul meu performance a avut loc într-un autobuz

I-am spus arta vie, ca să ne apropiem mai mult de ea. Pentru că deși ea încearcă să se apropie de noi, chiar și în autobuz, există o teamă care ne îndepărtează. Ceea ce nu înțelegem, ne sperie. Există această prejudecată față de noile tipuri de artă-experiment. Și ne-am hotărât să o dăm la o parte. Să vedem unde au ajuns noile granițe ale artei, ce înseamnă ele, să vorbim cu oamenii care o transformă.

Începem cu Jean-Lorin Sterian, scriitorul care, în 2008, a fost la un curs de mișcare la Centrul Național al Dansului și a descoperit că are un corp. În același loc și cam în același timp, a văzut și o piesă din care nu a înțeles absolut nimic. Și-a dat seama că prezența poate spune multe, mai mult decât scrisul, de ce nu? și că se simte confortabil în ea. A continuat să experimenteze ca actor și regizor, iar acum filmează un film în care personajele principale sînt doi publicitari. Se numește Starshitting.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related