Raspunsul lui Radu Florescu fata de acuzatiile aduse unui Group CD Centrade | Cheil: "Acest gen de comportament este condamnabil si ar trebui condamnat de fiecare data"

Raspunsul lui Radu Florescu fata de acuzatiile aduse unui Group CD Centrade | Cheil: "Acest gen de comportament este condamnabil si ar trebui condamnat de fiecare data"

[UPDATE 2] Centrade-Cheil anunta faptul ca, incepand de azi, Calin Ionescu nu mai colaboreaza cu agentia:

 

[UPDATE] Calin Ionescu a postat pe Facebook o reactie in legatura cu acuzatiile care i s-au adus, in care spune urmatoarele:

"Ca multi oameni, am avut interactiuni mai putin respectuoase cu semenii mei, interactiuni de care nu sunt mandru. In masura in care am jignit anumite persoane, regret acest fapt si le cer scuze. Insa, contest cu tarie orice acuzatie de hartuire sexuala sau orice alta acuzatie similara. [...] 

Profit de ocazie pentru a imi exprima regretul fata de atentia nedorita adusa de aceasta situatie asupra colegilor si a angajatorilor mei, acestia neavand nicio vina sau legatura cu viata mea privata. Pentru a nu perpetua eventuale consecinte negative asupra acestora, in cel mai scurt timp posibil voi lua o decizie, impreuna cu angajatorul meu, in privinta viitorului colaborarii noastre".

 

Textul original:

Ieri, valul #metoo a socat, a emotionat, a dat nastere unor alte jigniri si acuze, a aratat ca empatia functioneaza si ca online-ul poate avea efecte si in realitate. Unii barbati au inteles ca mana pe fund nu este un compliment. Unele femei au inteles ca are sens sa spuna ceea ce li se intampla. Indiferent de sex, oamenii incep sa vada ca exista urmari pentru astfel de abuzuri. 

Despre astfel de efecte vorbim si in publicitate, unde au aparut acuzatii concrete la adresa lui Calin Ionescu, Group Creative Director Centrade | Cheil . Mai multe femei au povestit pe Facebook - dovedind prin capturi din conversatii avute cu acesta - cum au fost hartuite si amenintate la job si in afara lui. Ele pot fi citite in comentariile acestui post.

IQads a trimis intrebari conducerii agentiei si lui Calin Ionescu. Mai jos, raspunsurile lui Radu Florescu (CEO SEE, Centrade | Cheil), in numele agentiei.

 

IQads: Care este pozitia Centrade fata de hartuirea sexuala in general si cea de la locul de munca in particular? Ce masuri aveti in cazul aparitiei unor astfel de situatii in agentie?

Radu Florescu: Centrade Cheil a avut intotdeauna o pozitie ferma impotriva agresiunilor de orice fel si impotriva comportamentului nepotrivit al oricaruia dintre colegi la adresa altuia.

Echipa noastra de management si seniorii din agentie inteleg acest lucru foarte bine, sunt pe deplin constienti de punctul meu de vedere in aceasta privinta si il impartasesc. Orice fel de abatere este tratata cu promptitudine, corect si conform legii.

 

IQads: Ati avut parte de antecedente semnalate in ceea ce il priveste pe Calin Ionescu si comportamentul fata persoane de gen feminin active la un moment dat in agentie?

Radu Florescu: Am aflat despre comportamentul lui Calin la o petrecere gazduita de agentie a doua zi dupa ce incidentul a avut loc.

Managementul a luat in discutie acest incident, am vorbit si cu Calin si apoi a fost sanctionat in conformitate cu prevederile Codului Muncii. Nu am mai primit nicio alta plangere, nicio alta sesizare cu privire la comportamentul lui in agentie sau in afara ei pana sa apara postarea de azi de pe Facebook.

 

IQads: In ce masura afecteaza agentia o astfel de atitudine a unui angajat in rol de management?

Radu Florescu: In primul rand, doresc sa clarific un lucru: Calin Ionescu este un senior copywriter dar nu face parte din echipa de management. Spre deosebire de conducerea agentiei, Calin nu este implicat in decizii de management care tin de partea operationala, de cea financiara sau de HR. Rolul lui este strict acela de a redacta texte creative pentru clienti.

Cu toate acestea, indiferent daca face parte din managementul agentiei sau nu, nimanui nu ii este tolerat sub nici o forma un comportament nepotrivit sau agresiv. Repet, intreaga echipa Centrade | Cheil stie foarte bine care este pozitia mea in aceasta privinta.

 

IQads: Cum planuiti sa gestionati situatia lui Calin Ionescu din acest moment?

Radu Florescu: Acuzatiile recente, facute de cei care l-au cunoscut pe Calin sau s-au confruntat cu comportamentul lui nepotrivit, vin ca o surpriza pentru mine.

Cu toate acestea, va asigur ca tratam acuzatiile cu seriozitate, ca vom face propriile cercetari si vom reanaliza situatia in cel mai scurt timp. Politica noastra interna in aceasta privinta a fost si ramane extrem de clara. Caracterul unui om este definit de felul in care ii trateaza pe cei din jur - credem in acest principiu si il urmam intocmai.

 

IQads: Ce masuri aveti de gand sa luati in privinta acestei situatii, a genului acesta de comportament?

Radu Florescu: In final, as vrea sa spun ca acest gen de comportament este condamnabil si ar trebui condamnat de fiecare data. In acest caz particular, va asigur ca analizam situatia intern, vom decide ce masuri se impun la nivel de management si le vom comunica ulterior.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Cheil Centrade

Centrade | Cheil este una dintre cele mai mari companii de comunicare din Romania si HUB regional Sud Estul Europei (10 piete). Ca agentie integrata, Centrade | Cheil are capabilitati de coordonare la nivel de... vezi detalii »

Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related