[Milka de Craciun] Ciocolata, pizza si graphic design. Cele trei elemente de baza din viata lui Mircea Frinculescu

[Milka de Craciun] Ciocolata, pizza si graphic design. Cele trei elemente de baza din viata lui Mircea Frinculescu

Care ar fi singurele doua lucruri pe care le-ai lua cu tine pe o insula pustie? Mircea Frinculescu ar zice sigur pizza si ciocolata. Apoi si-ar aduce aminte ca e graphic designer si ca are nevoie si de creioane si foi. Noroc, totusi, ca atunci cand a decis sa paraseasca Italia, unde locuia impreuna cu parintii, a zburat direct in Romania, n-a ajuns pe nicio insula pustie si nici nu i-a fost greu sa se inscrie in competitia de design Milka - care se incheie pe 26 noiembrie, apropo.

Dincolo de invartit blaturi de pizza pe degete (pe bune, Mircea este si pizzar), zilnic se energizeaza cu ciocolata, inspiratie si exercitiu in graphic design. Ne-a spus ca brieful competitiei Milka - "Impacheteaza fiecare zi in tandrete, Craciunul acesta" e clar si ca ofera libertate in design. Lucru care se vede si in cele 7 lucrari inscrise de Mircea pana acum. In schimb, perioada scurta de inscrieri nu e cea mai prietenoasa, dar motivele's intemeiate: durata de productie a noilor ambalaje Milka, care nu se face chiar asa usor. 

Cu ale sale 7 inscrieri, Mircea pare pus pe treaba. Cat despre tine - da, tu, tu - stim ca-ti ies lucruri misto in Illustrator si Photoshop, dar nu stim ce faci cu brieful competitiei Milka. Citeste-l si rezolva-l, caci la final, se lasa cu premii in valoare de 2.000 de euro. Foarte buni de sarbatori.

 

Despre Mircea

Am stat in Italia cu parintii mei, vreo 13 ani, cand am decis sa vad cum este viata in Romania. Acolo am facut Liceul de Arte Fotografice si Grafice timp de 5 ani, dupa care am urmat un curs de programare si webdesign de un an de zile. Am muncit aproximativ doi ani ca webdesigner, grafician, editor foto si video.

De la sfarsitul anului 2016 am inceput sa muncesc ca pizzar, dintr-o intamplare, si am fost atras de acest domeniu, fiind deja pasionat de gastronomie. In momentul de fata incerc sa ma dedic domeniului de grafica si webdesign in timpul meu liber, lucrez la tot felul de proiecte pe o platforma de grafica sa incerc sa invat cat mai multe.

 

Milka, prin filtrul lui

Ceea ce imi place la brandul Milka este diversitatea produselor; nu se limiteaza doar la ciocolata, ci au si biscuiti si combinatii cu alte branduri faimoase. Ai de unde sa alegi.

 

Abordarea briefului, pe fiecare lucrare inscrisa

Brieful mi s-a parut foarte bine explicat si cu libertate in design pentru participanti. Inainte sa incep fiecare lucrare, am cautat foarte multe idei online.

In prima lucrare trimisa am realizat 7 randuri de elemente pe plan vertical; un rand cu elemente de Craciun si celalalt cu dulciuri, de unde, bineinteles, nu a lipsit ciocolata!

In a doua lucrare am realizat 3 randuri de elemente pe plan vertical; formate din elemente de Craciun si la mijloc, incepand de sus, am folosit o tableta de ciocolata intreaga, la mijloc o tableta muscata si jos o tableta mancata pe jumatate.

In a treia lucrare am folosit niste 'fete fericite de Craciun' intr-un design stil sah.

In a patra lucrare m-am gandit sa fac ceva mai bine gandit si doar dispunerea de cateva elemente. Fontul Milka realizat din elemente de Craciun, mai mari pe mijloc si inconjurate de fulgi de nea pe margine. Fontul este inconjurat de doua comete/stele. Acesta este designul cel mai complicat de facut pentru aceasta competitie deoarece am ales sa dispun fiecare element in parte manual.

A cincea lucrare este realizata cu elemente de craciun tip broderie, clasic design a costumelor populare.

Toate elemente folosite in toate lucrarile sunt stil Flat.

 

Daca tandretea ar fi un personaj dintr-o poveste de Craciun

As vedea-o ca pe un spirit care lasa in urma miros de portocale si brad, transformand toate sentimentele persoanelor in sentimente de iubire, familie si bucurie.

 

Catre public si juriu

Am foarte multa imaginatie si sunt o persoana creativa, tocmai de aceea sunt atras de design grafic si gastronomie; in ambele domenii este nevoie de a experimenta si a crea, a personaliza creatia, totusi este nevoie si de tehnica si o baza de informatii basic.

Am folosit diferite stiluri in creatiile mele pentru placerea de a experimenta. Sunt foarte dedicat muncii pe care o fac si incerc tot timpul sa pun la punct si cel mai mic detaliu. Mereu incerc sa fiu mai bun decat ieri, mereu incerc sa acumelez cat mai multe informatii din toate domeniile preferate de mine. Asta am incercat sa fac si cu lucrarile inscrise in aceasta competitie. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related