Marea Unire are 15 episoade

Marea Unire are 15 episoade

La anul se implinesc 20 de ani de la Campionatul Mondial din Franta, unde Adrian Ilie a invins, aproape de unul singur, Columbia lui Freddy Rincon. Ce vremuri! Nu mai avem echipa, dragi iubitori de fotbal. Dar istorie avem, asa ca tinem sa va reamintim ca centenarul Marii Uniri de la 1918 bate la usa. Dupa Virgil si vlogul sau plin de istorie, iata inca un proiect care trateaza fix acest subiect, despre care o sa mai auziti, probabil.

Vlad Pasca este istoric si fondator al platformei Istorie pe sleau, un loc unde, ei bine, este povestita istoria pe sleau. 

Iar ceea ce si-a propus Vlad cu ultimul sau proiect este sa faca o serie de mini-documentare animate despre Marea Unire. De ce face asta? Pentru ca sunt lucruri pe care noi le-am invatat la scoala incomplet. In plus:

Marea Unire din 1918 e de obicei, in discursurile politice si in mass-media, prezentata ca un proces organic si spontan, prin care dorinta de unire a romanilor a devenit peste noapte realitate. Insa Marea Unire a fost mult mai complexa, mai bogata si mai plina de suspans decat asa cum este prezentata.

Asadar, din ianuarie pana in iunie, omul se pune pe treaba. Dintre episoade, amintim "Marea revolutie rusa si independenta Basarabiei", "Romania iese din razboi", "Unirea Basarabiei cu Romania", plus alte 12. 

Insa munca de cercetare cere timp si bani. Timpul inca nu poate fi tranzactionat, dar banii da. Vlad a pornit o campanie de crowdfunding pe platforma Crestem Idei; pana acum, din suma necesara de 8.000 de RON s-au strans 6.815, ramanand in continuare 9 zile pentru  a contribui. Deci ne alaturam lui Vlad in Marea Unire a donatiilor?

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related