Urmarea hanoracului rasist de la H&M: magazine distruse de protestatari

Urmarea hanoracului rasist de la H&M: magazine distruse de protestatari

Scriam pe IQads, chiar la începutul anului, despre hanoracul de la H&M care a înfuriat mulți oameni pe internet, printre care și o seamă de vedete, unele dintre ele renunțând la colaborări cu această companie. H&M și-a cerut scuze pentru asocierea nefericită dar, de data asta, furia nu a rămas doar în online, iar reacțiile au degenerat și în realitate.

Protestatarii din Africa de Sud au vrut să arate companiei că rasismul, chiar și accidental, poate avea consecințe. Pe 13 ianuarie, membrii unei grupări de stânga, Economic Freedom Fighters, conduse de Julius Malema, au intrat în mai multe magazine din țară, provocând dezastru. Și au ales ziua de sambătă pentru această acțiune, când magazinele erau pline de cumpărători, pentru un impact mai mare. Compania a închis magazinele, o perioadă, pentru ca situația să nu escaladeze. Unii protestatari au cerut ca ele să se închidă pentru totdeauna.

Când compania a deschis primul magazin în Africa de Sud, în 2015, un consumator a întrebat de ce nu există și modele de culoare în campania de promovare H&M, scrie Quartz.

Primul magazin H&M în Africa de Sud

Reprezentanții au declarat atunci că reclamele vor să arate o ”imagine pozitivă”, ceea ce a înfuriat mulți consumatori, în social media. Compania și-a cerut ulterior scuze pentru acea afirmație:

De data aceasta, supărarea lor nu a mai rămas pe Twitter.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related