Cum sa "fake news". Partidele noastre invata de la Trump

Cum sa "fake news". Partidele noastre invata de la Trump

Sunt mai multe feluri de stiri false. Unele-s mai blande, altele, nocive de-a dreptul. Adica una este sa vezi un filmulet cu un extraterestru care descinde-n Gaesti ca sa faca un pipi rapid in padure si cu totul altceva este manipularea groasa, asumata, la care unii adera fara sa clipeasca. 

Stirea cu "ferma de smartphones" a aparut initial in Ziarul Financiar, luata la misto de Zoso, semnalata de Catalin Tenita, iar apoi disecata in cativa pasi simpli de catre Dragos Stanca. Ca sa intelegem mai bine cat de repede au invatat si la noi organizatiile politice cum merge treaba cu stirile pe Facebook.

 

 

Este nevoie ca multe energii ale intunericului sa se alinieze intr-o societate pentru ca o chestie de genul asta sa se intample. Pentru ca sucursalele (fie ele si numai in online) din tara ale celui mai important partid sa impinga discursul public catre o astfel de sire falsa.

Ramanem cu aceeasi dilema pe care o avem de aproape trei decenii: astia ori sunt cam tantalai, ori sunt cam pusi pe rele. Iar daca sunt si una, si alta, ce naiba ne facem?

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related