Nu ma atinge-ma cu pareri cinefile pe internet

Nu ma atinge-ma cu pareri cinefile pe internet

Nu am vazut inca filmul. 
Nu am vazut inca filmul. 
Nu am vazut inca filmul.

Inainte sa ne dam ochii peste cap sau sa ne aratam, dezgustati, dantura, haideti sa ne amintim detaliul asta: oamenii care au vazut filmul Adinei Pintilie, "Nu ma atinge-ma", sunt extrem de putini. Avem juriul care i-a acordat Ursul de Aur la Berlin, avem o mana de critici care stiu despre ce vorbesc si avem echipa care a facut filmul. Ieri, 26 februarie, acestea erau multimile oamenilor care isi puteau da cu parerea in legatura cu continutul filmului. Dar de ce sa lasam un detaliu anodin precum faptul ca nu stim despre ce vorim sa ne opreasca din a avea certititudini? Avem, in schimb, si huidulieli, si indemnuri pline de imaginatie, si inchinaciuni; dar si laude. Am ales cateva, in asteptarea filmului in cinematografele din Romania. 

Unul din mesajele care au prins rapid tractiune pe tema a fost cel al lui Dan Negru. In ciuda faptului ca nu stie cand si unde se pune spatiu in preajma semnelor de punctuatie. Eh, detalii. Domnu' Dan indemna (nu e clar pe cine) ca ursul sa fie bagat in fund. Iar acel "iaca filmul" trage perfect concluzia, asadar dati-i follow acestui Mircea Badea cu bretele al showbizului romanesc.

Bagati-va “Ursul de aur” in fund ! Daca as posta aici imagini din film, FB mi-ar dezactiva contul. O femeie incearca sa-si vindece frigiditatea platind un barbat sa se masturbeze in fata ei. Si ala sta si se masturbeaza. Iaca filmu’. Stiu,nu inteleg eu masturbarea ca arta.Dar toti “Ursii de Aur” fac sali goale de cinema,filme ieftine cu curve si injuraturi vandute fraierilor drept arta. Pe piata libera sunt falimentare,n-au public. Bagati-va “Ursii” in fund !

 

I-a fost servita replica de cineva care nu doar ca stie ce contine produsul cinematografic, dar chiar a lucrat la el. Catalin Anchidin:

 

Trecem imediat si la alte reactii, dar o punem imediat aici pe cea a domnului Tocilescu. 

 

Si pe cea a necinefilului Ghelmez.

am citit cu maxim interes cronica cinematografica scrisa de Dan Negru pe marginea filmului Adinei Pintilie. Eu nu sunt cinefil, nu ma intereseaza decat filmele seriale cu cel putin trei sezoane in care rolul principal e jucat de actrite superbe cu unghiile vopsite in negru, fara tensiune si suficient de lente in actiune cat sa pot sta pe twitter in timp ce ma "uit" la ele, asa ca nu citesc, ca regula, cronici de film.

Asta a lui Dan Negru mi-a atras insa atentia pentru ca imi cere, de la bun inceput si fara drept de apel, sa imi bag un urs de aur in cur. Eu sunt o persoana destul de atenta in general cu ce baga in cur, asa ca am simtit imediat necesitatea unor lamuriri. Am aflat astfel ca problematica principala semnalata de critic e ca masturbarea nu e arta. Zic si eu, ca englezul, I beg to differ si o las asa, ca doar n-o sa ma apuc acum sa ma cert virtual cu Dan Negru despre ce e masturbarea, arta sau stiinta.

Altceva voiam sa aduc in discutie. Nu, va inselati, v-ati grabit, nu vreau sa ii reprosez lui Dan Negru tzatzele planturoase revarsansu-se prin platoul sau din diverse sutiene la moda.

nu, ce nu inteleg eu si as vrea sa imi explice, in limita timpului disponibil, Dan Negru e motivul pentru care afiseaza el atatea tinere voluptati feminine in emisiuni gandite evident pentru varsta a treia. Asta e misterul ce ma apasa si nu reusesc a deslusi. Poate s-a schimbat de cand am plecat eu din tara, dar, cat l-am stiut, Dan Negru a fost starul preferat de mamaie si tataie, orice mamaie si tataie am lua sub microscop.

cum, dupa ce argintul senectutii ni se asterne pe umeri, orice bulan tanar fluturat in ciorap la teve pare misiune imposibila si unicorn, e clar ca Dan Negru nu se foloseste de sex pentru a isi vinde filozofia de viata mascata sub numele de divertisment. E clar un altceva la mijloc, un motiv secret si probabil pur artistic pentru care celebrul nostru celebru falfaie dezmatate la teve pentru bucuria ochiului bunicilor nostri. Atata doar ca nu pot sa ii pun nume si trebuie sa va cer ajutorul.

nu am vazut filmul Adinei Pintilie si, daca istoria ne e martor si manual, nici n-am sa-l vad vreodata. Asta nu ma opreste, dimpotriva, sa o felicit calduros pe Adina Pintilie pentru succesul filmului sau. Si o felicit in primul si in primul rand pentru ca merita felicitata si abia apoi si de la mare distanta pentru ca nu sunt un taran prost ca altii care cred ca arta tre sa le placa sau sa fie pe intelesul lor ca altfel nu e arta.

bravo, Adina Pintilie!
bravo regizorilor nostri ce fac filme ce nu ma intereseaza si pe care n-am sa le vad niciodata, dar care sunt mereu altceva decat te-ai astepta sa fie si, in felul asta, senzationale pana si pentru mine. Dan Negru, te astept la interval cu explicatii legate de niste proteze pline de bale. Daca tot bag ursul de aur in cur, macar imi lamuresc astfel cu cooperarea ta o veche dilema.

 

"Nu am vazut filmul, dar indiferent cum este, pentru faptul ca a adus in Romania un premiu asa important, eu o felicit pe regizoarea curajoasa, precum si intreaga echipa" - Radu Dascalu: 

Ipocrizia ucide Romania!

Daca ai mers 100 de metri pe o strada din orice oras si nu ai auzit macar o data expresia "Imi bag p- -a", inseamna ca nu erai in Romania. Daca mergi cu masina pe o sosea, 10-20 de km si nu vezi un nesimtit care urineaza cu fata spre tine, sa-l vezi ce dotat este, din nou inseamna ca nu esti in Romania. Daca intri in Parlament si nu auzi expresiile "Domnisoara sugi p- -a" sau "Am filmare cu tine cand faci sex anal", inseamna cu nu esti in Parlamentul Romaniei. Asadar, aici se petrec cele mai grobiene intamplari, iar noi suntem oripilati de "mizeria" de film al Adinei Pintilie.

Dupa mult timp, "Ursul de aur" a revenit in Romania. Pentru filmul „Touch Me Not”, regizat de Adina Pintilie, un film mai neconventional, cu nuditate si sex, care i-a oripilat pe criticii de serviciu mobilizati de Dan Negru si i-a determinat sa reactioneze pe masura, "Baga-ti ursul in fund"! "O mizerie de film! A luat premiu pt. ca a fost o decizie politica". "ce film mizerabil. propaganda pe gat"............etc. Din pacate, toate comentariile negative (vazute de mine) sunt date de romani, pentru ca strainii au fost pozitivi sau neutri. Da, de romanul acela patriot, drept, moral, caruia ii izvorasc lacrimi din ochi atunci cand se intoneaza Imnul.......dar care nu ezita sa scape o injuratura, cand o coaja de seminte i s-a blocat intre dinti. Asta-i problema grava a Romaniei! Un film obscen, care nu este in ton cu moralitatea acestui popor. Si este un film independent, CNC-ul refuzand de doua ori bugetarea lui. Este o forma de arta, pe care o poti sau nu accepta ca si consumator.

Daca nu vreti sa-l vedeti, nu trebuie sa va expuneti la astfel de cazne. Dar nici nu are nimeni dreptul sa "desfiinteze" un film pe care nici macar nu l-a vazut. Face parte din ticalosia acestui popor. A ridicat unul mai istet capul, da-i repede una peste cap sa revina in front. Indiferent cat este de bun sau de slab filmul, totusi a luat un premiu foarte important. Deci un film romanesc a fost premiat la Berlin de un juriu international, iar romanii sar precum hienele sa-l desfiinteze.

Epilog.

In urma cu cativa ani, o persoana draga mie a castigat premiul Festivalului Filmului Latin din Marbella-Spania (Premios Latino), pentru un scurt metraj. Un premiu similar a fost castigat si de un regizor mexican. Acesta a fost primit in tara lui cum se cuvine, asteptat la aeroport, presa i-a dedicat spatiul adecvat pentru a-i face cunoscut succesul. Despre regizoarea din Romania, nici macar un ziar local nu a scris un rand. Traim in Romania. Daca nu putem construi, sigur ne pricepem sa demolam.

Nu am vazut filmul Adinei Pintilie, dar indiferent cum este, pentru faptul ca a adus in Romania un premiu asa important, eu o felicit pe regizoarea curajoasa, precum si intreaga echipa.

 

Si, tot de bun-simt, o opinie rapida de la Noemi Meilman, insotita de un text scris de Ioana Ulmeanu.

 

 

Adrian Docea ne pune in vedere opinia unu liberal pur-sange, care nu vrea sa auda de prostii. #sadliberalface :(

 

Huo, pornografia! Jos moravurile usoare! 

 

Ada Solomon, care nici ea nu a fost ocolita de premii mari, are cuvinte frumoase pentru tanara regizoare:

Romanca Adina Pintilie a cistigat Ursul de Aur la Berlin pentru cel mai European film din cele pe care le cunosc. E o mega co-productie cu o echipa care se intinde intre Romania, Olanda, Franta, Germania, Bulgaria, Cehia si cu sprijin din inca alte parti ale Europei, un proiect in care Europa a crezut cu mult inainte ca Romania sa creada in el (proiectul a primit numeroase foarte prestigioase premii europene, in timp ce in Romania a fost respins in prima faza la concursul de proiecte CNC).

Inca odata, toata admiratia mea pentru lectia de perseverenta si rezistenta in lupta cu morile de vint a Cineastei Adina Pintilie si a echipei ei multinationale. 

Stati prin preajma, veti mai auzi multa vreme de acum incolo de Adina Pintilie, singurul cineast roman atit de aparte inca pot spune de la primul cadru al unui film ca e un film al ei!

 

 

Zamfir Claudiu, cu un reminder pentru hateri:

S-a mai realizat o promisiune din Programul de guvernare PSD. Dupa finala de la Australian Open. Cu ajutorul domnului presedinte Liviu Dragnea se va putea realiza si Roland Garros. Indrazneste sa crezi!

 

Cam in aceeasi directie, dar mai fara umor, asa, Mircea Cartarescu:

Regizoarea Adina Pintilie tocmai a primit Ursul de Aur la Berlin! Asta e Romania, nu tagma jefuitorilor!

 

Ok, mai sunt si oameni care se pricep si spun ca filmul e prost. Cum ar fi Peter Bradshaw, in The Guardian. Dupa ce s-a chinuit un pic sa-i scrie corect numele romancei, autorul a spus ca filmul e prost. 

 

Lasam concluziile in seama celor de la Kamikaze si Tudor Giurgiu

La MTR isi lua bataie.

 

Carevasazica, ramane cum am stabilit: sa asteptam sa vedem filmul inainte sa dam cu rosii in echipa care l-a facut. Nu e obligatoriu sa ne placa, dar este esential sa stim despre ce naiba vorbim aici.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related