Din juriul competiției EPSON. Răzvan Firea: În primul rând, vreau sa văd personalitate și mesaj în spatele lucrărilor

Din juriul competiției EPSON. Răzvan Firea: În primul rând, vreau sa văd personalitate și mesaj în spatele lucrărilor

Chiar azi se fac doi ani de când l-am cunoscut, tot în scris, pe Răzvan FireaAm vorbit despre proiectul său Le Petit Indigent – sub care, pe vremea aia, lansase trei colecții vestimentare - și puțin despre serialul online Șușanele în care a avut o apariție episodică. În ultimii doi ani nu s-a mai intersectat cu actoria, însă a avut grijă să crească în zona fashion. A găsit inspirație în filmul ”Pe aripile vântului”, lansând Scarlett's Drapes - o colecție de hanorace și pantaloni couture din catifea, completate de patru tricouri ale căror imprimeuri sunt inspirate din film - și Royal T - o linie exclusiv de tricouri imprimate în stilul specific Le Petit Indigent: colorat, jucăuș.

Și toate tricourile astea parcă vin fix pe brieful competiției ”Tricoul tău de designer. Imprima cu EPSON”; dar nu vor intra la înscrieri căci Răzvan face parte din juriul profesionist. Așa este, participanți actuali și viitori, veți fi notați de un designer care cunoaște un tricou fashion-statement când îl vede. 

Parcă te-am ambiționat un pic, nu? Până te hotărăști dacă te apuci sau nu de lucru, citește-l pe Răzvan, până jos (acolo, la recomandări e cel mai important). El, noi și competiția îți așteptăm propunerile până pe 15 martie.

 

Răzvan în urmă cu 2 ani și acum

"Le Petit Indigent este chiar extensia personalității mele; mi-am propus să experimentez și să studiez mereu, caut să cresc și să evoluez continuu, însă fără a mă maturiza vreodată".

Ha! Cuvânt cu cuvânt. Așa cum am spus și atunci, studiez și experimentez de fiecare dată când am ocazia; internshipuri și cursuri personalizate, noi provocări profesionale, noi interpretări. Ultima colecție capsulă, "Scarlett's Drapes" e un exemplu perfect pentru felul în care se formează o colecție Le Petit Indigent.

Am pornit de la o poveste clasică, atemporală ca mesaj, "Pe aripile Vântului", cu un personaj simbol pentru feminitate, determinare și forță. Scarlett, într-o lume care, chiar și acum din păcate, insistă să se numească una "a barbatului".

Apoi a venit întrebarea - "Ce ar face Scarlett din draperii, în prezent?" și odată cu răspunsul (un hanorac couture, desigur), a venit și nelipsitul contrast estetic, ce stă la baza tuturor colecțiilor Le Petit Indigent. Pentru linia de tricouri am desenat digital ilustrații inspirate de film și am integrat elementele de canafi în designul lor. Mi-am dorit să duc ideea de trening și tricou în universul strălucitor al "unei clase pierdute pe aripile vântului".

Tot în cadrul proiectului Le Petit Indigent, mai există o linie adiacentă, Royal T - o serie de printuri reprezentative esteticii brandului-mamă, imprimate pe produse universale, realizate din bumbac organic. Am dezvoltat Royal T pentru a putea oferi o linie permanentă de produse, o serie accesibilă, sport, care completează Le Petit Indigent.

 

Le Petit Indigent 

Este mediul prin care exprim și explorez ce simt, transmit lucrurile în care cred, poveștile care mă fascinează și pe care vreau să le transmit prin propriul filtru. Restul timpului îl împart între colaborări pe visual merchandising, styling si personal shopping, dar am învățat să îmi aloc timp si pentru proiecte și pasiuni personale, nu că moda nu ar fi ceva personal pentru mine :)

Moda e în primul rând un mediu vizual, dar în spatele unei singure imagini se află zile, uneori chiar ani de cercetare, interpretare, cărți, filme, artă, filosofie, muzica, pop-culture, și cel mai important, asocieri armonice între aceste referințe. Cred că asemenea unui actor, designerul, stilistul, criticul - pe scurt, omul de modă -, trebuie să experimenteze, să caute, sa documenteze neîncetat ce se întamplă în jurul lui, pentru ca apoi sa jongleze oglinzile către "spectator".

 

Ca jurat în competiția EPSON

M-a entuziasmat propunerea, întotdeauna mi-a plăcut o astfel de responsabilitate. Cred că studiul si expunerea către estetică, experiența în design și producție de tricouri și faptul că întotdeauna încerc să privesc detașat munca altcuiva, luându-mi repere clare și încercând, pe cât posibil, să fiu obiectiv, mă recomandă ca fiind un bun membru al juriului. 

 

Așteptări și recomandări

În primul rând, vreau sa văd personalitate și mesaj în spatele lucrărilor. Știu că este foarte important să ai un stil personal, o semnătură în felul în care faci lucrurile, însă în același timp e necesar să consulți o sumedenie de surse de inspirație. Un alt lucru la care cred că trebuie să te gândești atunci când realizezi o imagine, independent de mediu, este ca ea să "stea în picioare în timp", ca impact, mesaj și valoare estetică.

 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related