[Tricou de designer] Barbosii si maimuta inteleapta de pe tricourile lui Razvan Anghelache

[Tricou de designer] Barbosii si maimuta inteleapta de pe tricourile lui Razvan Anghelache

A tinut-o cu studiile tot intr-o directie artistica. In liceu la Tonitza, iar cu studiile superioare a inceput in Romania la UNArte si a incheiat in Suedia la Academia de Arte din Umea. Asa a facut Razvan Anghelache, apoi s-a apucat de profesat. Grafician pentru diverse firme si studiouri de game dev, pana-n 2010 cand s-a convertit la freelancing. Ilustratie, animatie, editare video, grafica, orice e vizual, Razvan zice ca stie sa faca. Pana una-alta, pe noi ne-a convins 100% cu ilustratia. A inscris trei designuri care, chiar si-asa, pe ecran numai, ne dam seama c-ar sade bine pe tricou. 

Din punctul lui de vedere, tricourile care te fac sa canti I feel Good a lui James Brown sunt cele care poarta: fie un barbos ginger iubitor de pisici, fie unul multicolor, fie o maimutica super fericita. Pana la urma, ce are multe culori e bine-primit in zilele ploioase si gri, dar si in competitia Tricoul tau de designer. Imprimat cu EPSON, bineinteles. Ti-ai notat, da? Poate arunci si-un ochi pe brief si faci ceva pana pe 15 martie. Cine stie? 

 

Despre Razvan

Atat studiile mele cat si experientele profesionale sunt legate de arta. In liceu am fost la Tonitza, intre anii 2004-2008 am urmat Universitatea de Arte din Bucuresti la sectia Foto-Video si in 2017 am absolvit masterul la Academia de Arte din Umea, Suedia. Am fost grafician pentru diverse firme si studiouri de jocuri, iar din 2010 lucrez ca freelancer, specializat in ilustratie, animatie, editare video, grafica, orice e vizual.

Nu am o rutina zilnica, pe langa lucru incerc sa cunosc oameni si locuri noi, sa invat cate ceva din fiecare experienta si bineinteles sa culeg inspiratie din tot ce ma inconjoara. Cat despre planurile de viitor, recent am terminat un internship Erasmus+ la galeria MORA, iar de acum o sa ma dedic atat proiectelor artistice personale cat si celor de freelancing.

 

Decizia de a inscrie

Am descoperit competitia EPSON intamplator pe siteul IQads si brieful mi-a atras atentia. Nu am mai participat la competitiile de creatie de pe The Creator, dar cu siguranta o voi face de acum inainte.

Am facut brainstorming, ca sa zic asa, pentru a alege lucrarile cele mai potrivite pentru brief din portofoliul meu de ilustratii personale. Cum sunt pasionat de character design am ales trei personaje care sa atraga privirile oamenilor din metrou sau de la birou si care pot fi subiecte excelente pentru a incepe o conversatie.

 

Ideile din spate

Ispiratia pentru aceasta ilustratie a venit in urma conversatiei cu un prieten despre costumul lui de Halloween, hipsteri si despre cum pisicile pot transforma o zi proasta in una mai buna.

Maimuta face parte dintr-o serie de animale antropomorfizate insotite de texte intelepte sau amuzante. Am decis sa exclud textul pentru inscrierea in concurs si sa las personajul sa ocupe cat mai mult din suprafata de imprimare. Deocamdata seria cuprinde 5 animale dar intentionez sa o extind.

Acesta e o combinatie intre un portret pe care l-am facut inspirat de o fotografie a lui Robin Williams cu barba, un autoportret si o doza de psihedelism pentru un efect trippy fara consum de substante halucinogene. Este un print perfect pentru un tricou pe care sa-l purtati la concertul trupei favorite.

 

Cel mai fashion-statement tricou din sifonier

 

Propriul brand de tricouri

Caut de mult cea mai buna metoda de a-mi imprima ilustratiile pe tricouri dar fiecare metoda pe care am incercat-o, de la pictura pe tricou folosind culori pentru textile, la serigrafie, a avut si anumite limitari. Cred ca imprimanta EPSON SureColor F2000 este solutia pe care o asteptam demult, atat eu cat si alti ilustratori si designeri care vor ca lucrarile lor sa fie imprimate la un standard inalt de calitate. 

 

Catre juriu si public

Cred ca cea mai buna solutie pentru a convinge publicul si juriul este sa las personajele sa vorbeasca in locul meu. Fiecare are o personalitate aparte si ceva de spus. Maimuta ar spune ca nu vedem lucrurile asa cum sunt, ci asa cum suntem noi, si o sa va indemne sa selectati drastic ce alegeti sa urmariti la TV, barbosul roscat o sa va spuna sa nu lasati pisicile afara intr-o zi rece si ploioasa, ci sa le folositi pentru terapie, iar barbosul trippy o sa va spuna ca avem fiecare un strop de nebunie in noi, nu trebuie s-o lasam sa dispara pentru ca odata cu disparitia ei se instaleaza monotonia si viata poate deveni ingrozitor de plictisitoare.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related