Șotron interactiv și video mapping by OnScreen la Spotlight, ediția a patra

Șotron interactiv și video mapping by OnScreen la Spotlight, ediția a patra

Primul an de prezenta OnScreen la Spotlight, un sotron interactiv si o proiectie 3D (Time Wave), 4 seri de eveniment. Asa s-ar rezuma participarea noastra la festivalul din anul Centenarului.

Duminica s-a incheiat a patra editie Spotlight Bucharest International Light Festival, adica Festivalul Luminilor de la noi, avand acelasi Director Artistic ca Festivalului Luminilor de la Berlin, fondat cu 10 ani mai devreme.

Editia din anul care celebreaza Centenarul Marii Uniri a avut tema “United We Shine” si aceasta s-a reflectat atat in concursul de video mapping, cat si in realizarea instalatiilor de arta si proiectiilor arhitecturale, in general.

 

Time Wave sau video mapping despre unde si despre cand

Daca ati fost acolo, in perioada 12-15 aprilie, ne-ati putut vedea incluzand fatada Hotelului Novotel intr-un show de video mapping. “Time Wave” a fost gandit ca o calatorie abstracta in timp, traversand cateva dintre reperele ultimilor 100 de ani: Unirea, Al Doilea Razboi Mondial, ceva din perioada comunista, cutremurul din 1977, explozia de culoare si posibilitati de dupa Revolutie, precum si alte elemente deschise interpretarii, caci pana la urma s-a dorit a fi un show abstract. Cu alte cuvinte, daca vi s-a parut ca descoperiti vreun simbol ascuns, asa a fost :)

 

Daca nu ati vazut live momentul, e in regula. Am avut grija sa il pastram pentru posteritate sub forma de link de Youtube. Asa e in Marketing. Va invitam sa il urmariti aici:

 

Partea vizuala a fost completata de linia melodica a piesei “Balada lui Ciprian Porumbescu“, care pe noi ne-a inspirat profund. Creatia lui Mihai Toma este o reinterpretare a celebrei compozitii, intr-un stil modern, pe ritmuri contemporane, tribale si electronice, si face parte din albumul Flutaka.

 

Un alt punct de interes pe care l-am pregatit, purtat de asemenea pe unda timpului, a fost sotronul interactiv.

 

Doamna Y, il lasati pe Z sa iasa cu noi la o sotronada?

Pentru ca suntem in era reinterpretarilor cu ajutorul tehnologiei, am transpus virtual urma lasata cu creta pe asfalt sau cu batul in tarana. Senzori de prezenta, camere video, computere, proiectoare… si-au combinat puterile pentru transforma un joc clasic, intr-unul interactiv, in care sa fie atrase si generatiile Y si Z. 


Photo credits: Petru Ivu

La fiecare saritura pe un perimetru, se declansa o animatie insotita de sunet. Toata interactiunea participantilor a fost filmata si proiectata pe cladirea BCR.

In fiecare seara de eveniment, am vazut, cu satisfactie, obiectivul nostru dus la indeplinire. Va aratam si voua.

 

 

Ne declaram relativ (cum e si timpul) multumiti de prestatie si inspirati de toate show-rile si instalatiile gazduite de Spotlight 2018. Si incheiem cu promisiunea ca la anul ne vom vedea si mai bine!

Cu un spatiu expozitional de peste 20.000 m2, o echipa de peste 300 de profesionisti si artisti din 11 tari, un concurs international de video mapping, 27 de instalatii si proiectii de lumina si 8 noi locatii in Bucuresti, Spotlight a celebrat in 2018 anul Centenarului impreuna cu peste 500.000 de bucuresteni si turisti.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related