[Weekend Watch List] Despre oameni, zei, democrația Like-ului și principiile inteligenței artificiale

[Weekend Watch List] Despre oameni, zei, democrația Like-ului și principiile inteligenței artificiale

Stim ca aveti multe programate in weekend: locuri de vazut, chestii de mancat, vreo doua saptamani de somn, binging, linkurile alea salvate in Facebook si, poate cine stie, chiar niste citit. De fapt, weekendurile sunt ca niste valize care stau sa plesneasca cu to do-uri de trait. Si asa cum se intampla cu toate bagajele umplute pana la refuz, ajungi sa folosesti de acolo doar un tricou si periuta de dinti.

Ei, si nu am indrazni sa intervenim intr-un echilibru atat de precar al timpului liber, decat cu ceva care sa merite cu adevarat atentia. E vorba despre Weekend Watch List. O lista cu scenarii care schimba lumea sau care o fac sa para mai usor de inteles, gandurile unor oameni care stau sa intoarca pe toate partile intrebarile mari: de la ce este omul si cum a ajuns, prin tehnologie, sa puna in loc zei noi, la democratia like-ului si religia gadgeturilor, de la influenta inteligentei artificiale asupra joburilor oamenilor si, implicit, asupra claselor sociale, la un viitor in care vom discuta despre drepturile robotilor si colonizarea unor planete noi. De la Yuval Harari si Ray Kurzweil la Elon Musk si Demis Hassabis.

 

Yuval Harari in dialog cu Dan Ariely: De la Sapiens la Homo Deus

Daca ati citit Sapiens, e cazul sa treceti la Homo Deus: O scurta istorie a viitorului, a doua carte a lui Harari. Sau puteti sa va faceti o idee despre cele doua carti ale lui din conversatia cu Dan Ariely, unde vorbeste despre noii zei, inteligenta artificiala si ingineria genetica. Vorbeste si despre democratie, implicatiile datelor personale, noi religii si clase sociale. 

 

De ce esti inca pe Facebook, daca il urasti atat de mult

Aceasta este intrebarea pe care o pun toti pe Facebook si tot acolo incearca sa raspunda la ea. Puteti insa sa gasiti cateva raspunsuri si aici:

 

Ray Kurzweil & Jessica Coen: Puterea ideilor de a transforma lumea

Cu aproape 30 de ani in spate de predictii care s-au dovedit adevarate, Ray Kurzweil propune cateva scenarii in legatura cu creierul si tehnologia:

 

  

Ray Kurzweil: Trendurile care transforma tehnologia 

Tot Ray Kurzweil si tot despre tehnologie, intr-un dialog cu Andrew Ross Sorkin. De data asta, mai aproape de realitatea care ne striveste: despre salarii, joburi, individualitate. 

 

 

Monopolizarea Americii

Unul dintre marile subiecte despre care nu prea auzi nimic. Descrierea pare una demna de teoriile conspiratiei, dar subiectul este, de fapt, unul care pare multora plictisitor. Tocmai de aici si problema. Un video despre redistribuirea banilor, trusturi si actionari:

 

 

Elon Musk in dialog cu Tim Urban: Inainte, pe Marte

Elon Musk vorbeste despre transportul sustenabil, energie solara si explorarea spatiala.

 

 

Demis Hassabis: Inteligenta artificiala. De la primele principii 

Demis Hassabis este cercetator in inteligenta artificiala, expert in neurologie, computer game designer, antreprenor, fondatorul DeepMind.

 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Companii

Sectiune



Branded


Related