Sublocotenent în rezervă, rebel al cinematografiei anilor '60, taximetrist în NY și fondator Aristoteles Workshop. Un interviu cu Dan Nuțu

Sublocotenent în rezervă, rebel al cinematografiei anilor '60, taximetrist în NY și fondator Aristoteles Workshop. Un interviu cu Dan Nuțu

Octavian Cotescu susținea angajarea lui la Bulandra, argumentând că altfel nu poate fi dat afară. Și la el ajunsese vorba că e un rebel, un derbedeu și un dur-vulnerabil al cinematografiei. Facultatea, IATC-ul, n-a terminat-o la timp, c-a rămas repetent vreo 3 ani. A făcut și armata, care l-a trimis vreo două săptămâni la bulău (sic!). Cu toate astea, Dan Nuțu a ieșit sublocotenent și s-a întors la actorie. Rolul de adolescent ilegalist în Duminica la ora 6, al lui Lucian Pintilie, l-a pus sub reflector. 

Viața lui Dan are multe suișuri și coborâșuri. Teribilist fiind, în '79 a plecat în State, unde a făcut taximetrie. Era în scopuri actoricești, numai că lumea tot l-a arătat cu degetul. A rămas pe drumul lui, unde a întâlnit, între alții, și pe mama copiilor lui - Alex și Nick, cele mai reușite roluri, așa cum spune. După Meandre, Împușcături sub clar de lună, Dincolo de nisipuriOra zero și alte filme de referință, criticii l-au supranumit James Dean sau Tom Courtenay al României.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related