Viitorul în care nu e loc pentru femei

Viitorul în care nu e loc pentru femei

În ianuarie 2017, când sute de mii de femei au protestat la Washington față de inaugurarea lui Trump, s-au remarcat câteva pancarte literare. 

În astfel de timpuri tulburi, oamenii se întorc la distopii ca să scape de prezent. Iar Povestea slujitoarei, 1984 și Ferma animalelor au fost principalele referințe la care s-au întors, scria New York Times

Oamenii s-au îngrozit când au citit cartea lui Margaret Atwood. Și apoi, când a devenit serial, s-au îngrozit iar. Pentru viitorul imaginat de ea pare aproape. Și chiar este mult mai aproape decât credem. Scriitoarea a declarat în mai multe rânduri că unele lucruri îngrozitoare din Povestea slujitoarei s-au întâmplat deja. Inspirația ei a venit din greșelile istoriei, pe care le-a adunat în acest roman. Inclusiv cele din România. 

Mai multe proteste s-au folosit, apoi, de referințele din carte:

Acum, sezonul doi al serialului este promovat de Channel 4 în Londra printr-o serie de outdoor-uri care dau fiori. Acestea au fost realizate de echipa de creație in-house 4Creative.

Și cum prezentul este atacat de tot felul de inițiative care încearcă să restrângă drepturile femeilor, mesajele acestea nici măcar nu mai sunt așa șocante cum ar trebui:

 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune



Branded


Related