Ciprian Gălușcă (Greenpeace): Ne dorim sa construim bombițe mentale

Ciprian Gălușcă (Greenpeace): Ne dorim sa construim bombițe mentale

Problema e că pădurile sunt gestionate iresponsabil în România, politicienii trec peste noapte tot felul de propuneri legislative absurde, iar copacii se taie, în fiecare zi, ilegal. Cand te trezesti cu asa ceva in fata, nu prea mai e timp de creativitate, spune Ciprian Galusca, coordonatorul campaniei de paduri Greenpeace România. 

Mesajul organizației vrea să mute insa focusul de la dezastru pe forta cetatenilor de a schimba lucrurile. Și cetățenii chiar se implică. 42% din tăierile ilegale au fost sesizate de societatea civilă. Iar aici intervine iar o problemă: este ingrijorator ca cetatenii fac aproape jumatate din treaba autoritatilor. Și, uneori, chiar copiii, cum o arată Lecția din Procreaca, un scurtmetraj care spune povestea unui invatator dintr-o comuna din Iasi, domnul Didel Cumpana, care isi invata elevii sa iubeasca natura. Iarna trecuta, cand primarul din comuna a dat ordin sa se taie, fara vreo baza legala, toti copacii din curtile scolilor din satele comunei, invatatorul a scos copiii la imbratisat copacii, ceea ce a intarziat vreo 2 zile drujbarii.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related