Prima expoziție stradală în realitate augmentată, adusă de One Night Gallery

Prima expoziție stradală în realitate augmentată, adusă de One Night Gallery

One Night Gallery propune o noua experienta in realitate augmentata si invita publicul sa descopere, cu cateva zile inainte de cea de-a sasea editie, portofoliul artistului Victor Fota. Astfel, afisele noului eveniment, ce se gasesc in locatiile partenere One Night Gallery din Bucuresti, pot fi scanate prin aplicatia de realitate augmentata Artivive pentru a viziona un scurt preview al expozitiei.

Noua editie One Night Gallery, prima platforma care prezinta lucrari de arta virtuala create de artisti contemporani romani, va avea loc marti, pe 3 iulie, la Verde Stop / Halle. Lucrarile lui Victor Fota vor putea fi explorate atat in realitate augmentata, cat si in realitate virtuala, iar datorita proiectiilor de lumina construite pe fiecare pictura de catre Aural Eye, galeria va fi animata direct sub privirile vizitatorilor. Evenimentul incepe de la ora 20.00, iar intrarea este libera.

 

Noul teaser lansat de One Night Gallery il prezinta pe Victor Fota in atelierul sau alaturi de cele mai recente picturi ale sale. Victor practica tehnica uleiului pe panza cu influente flamande, a avut peste 24 de expozitii in tara si nu numai, iar acum lucreaza la cel de-al treilea concept, denumit Entropy, care descrie o colectie de organism atipice care au ca functie procesarea energiei.

Una dintre noutatile prezentate pe 3 iulie este lucrarea creata in realitate virtuala de catre Fota, o compozitie 3D, ce combina elemente din picturile de pana acum.

In realitate virtuala am adaugat elemente caracteristice ultimelor doua teme generale ale mele, omul si tehnologia si transformarea energiei. Compozitia este alcatuita dintr-o serie de structuri organice vegetale capabile de fotosinteza, ce produc energia necesara pentru a-l alimenta pe umanoidul central care traieste intr-o simulare VR”, declara Victor Fota.

Vernisajul va fi urmat de catre un after party care va completa experienta multi senzoriala prin Rabbit King DJ Set.

Pana la eveniment, organizatorii One Night Gallery lanseaza si un concurs pe Instagram, prin care isi invita publicul sa gaseasca noile postere, sa le scaneze si sa incarce gif-ul generat de aplicatie. Castigatorul va primi un set de 4 postere semnate, cu lucrarile lui Victor Fota.

Partenerii One Night Gallery sunt: Artivive,Tastemakers, Epson, Zebra Color, T-shirt Van, Aural Eye, Verde Stop, MADISON Coffee, Bombay Sapphire, VRTW Artists, TPS Engage, DJ Super Store, Radio Guerrilla, Dissolved magazine, IQads, Zeppelin, Modernism, The Institute, Designist, Feeder, Radio Romania Cultural.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related