Re-GENERATOR. Micro-festival de arte performative

Re-GENERATOR. Micro-festival de arte performative

Editia pilot, 19-23 feb 2019
Înscrieri până în 25 noiembrie 2018.

În perioada 19-23 februarie 2019, ASOCIAȚIA CENTRUL MULTIMEDIA TEATRU FIX organizează ediția-pilot a proiectului Re-GENERATOR. Micro-festival de arte performative. Scopul nostru este de a construi un organism cultural independent, generator de micro-festivaluri bianuale de artă performativă, prin crearea unui hibrid între evenimentele de tip festival și cele singulare.

Principiile de direcție care stau la baza micro-festivalului sunt: independent, experimental și performativ.  Re-GENERATOR. Micro-festival de arte performative susține producția de noi conținuturi artistice și dezvoltarea publicului local, prin găzduirea, timp de 5 zile, în spațiul Hala FiX, de spectacole independente, discuții publice, workshopuri, sesiuni de creație, concerte precum și expoziții de artă vizuală.

Tema pentru această primă ediție este ReAct, fiind concepută pe fluiditatea dublului sens. Prin această temă dorim să chestionăm relația performativă dintre acțiune-reacțiune-interacțiune, totodată ReAct sondând atât latura socială a produselor culturale, cât și latura pur creativă, senzorială.

În perioada 11 octombrie - 25 noiembrie (inclusiv, până la ora 20) lansăm înscrierile pentru artiști profesioniști din Iași sau din țară, care activează în sectorul independent.

Căutăm: 4 spectacole/ performance-uri independente, 3 trupe/ artiști de muzică experimentală, 2 artiști vizuali.

Spectacolele, performance-urile, creațiile vizuale înscrise trebuie să aibă în echipă artiști profesioniști, absolvenți de universități de profil (în proporție de 2/3 pentru artele spectacolului). Excepție de la acest criteriu fac doar artiștii muzicieni.

Pentru a se înscrie la open call, artiștii (indiferent de domeniul artistic în care activează) trebuie să aibă minim un an de activitate în secțiunea pentru care aplică. 

Cele 3 secțiuni sunt : 
1. artele spectacolului ( spectacole de teatru, teatru-dans, performance)
2. arte vizuale ( această secțiune cuprinde, dar nu se limitează la pictură, sculptură, fotografie, video-art, street art etc.)
3. experiment în muzică (această secțiune poate cuprinde orice grup sau artist independent/performer care experimentează cu fuziuni de sonorități și stiluri muzicale, instrumente neconvenționale sau neobișnuite)

Înscrierile se vor face online, prin completarea formularului cuprins în Anexa 1, până la data de 25.11.2018. La acest formular se va atașa un link/ fișier care să facă trimitere la înregistrarea spectacolului/ demo-ul pieselor propuse/ portofoliul de lucrări al artiștilor, în funcție de aria tematică vizată. Pentru domeniile artele spectacolului (teatru și dans) se vor atașa și cinci fotografii digitale, rezoluție de minim 300 dpi, cu imagini din spectacole/performance. Formularul, împreună cu materialele menționate anterior se vor trimite la adresa [email protected], specificându-se în titlul e-mailului Înscriere Re-GENERATOR: și precizați secțiunea.

Afișarea rezultatelor va fi în data de 30 noiembrie 2018 ora 20.

CALENDAR
- 25 noiembrie 2018 (ora 20) - termen limită de înscriere
- 30 noiembrie anuntarea artiștilor participanți la toate cele 3 secțiuni

Stay independent! and experimental! and performativ!

 

Proiectul este finanțat în cadrul programului „În stare de bine” susținut de Kaufland România și implementat de către Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

*Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a programului „În stare de bine”.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related