Hadrian Marcu este un regizor la locul lui, interesat de lucruri mici. Fără soundtrack înălțător și sfârșit fericit

Hadrian Marcu este un regizor la locul lui, interesat de lucruri mici. Fără soundtrack înălțător și sfârșit fericit

De cele mai multe ori, căutăm Evadarea. În filme, cărți, orice fel de poveste care ne înconjoară. Spectaculosul și excepționalul ni se întâmplă foarte rar; așa că atunci le confecționăm, crede regizorul Hadrian Marcu, care își lansează primul lungmetraj în cinematografe pe 23 noiembrie. Trebuie să învățăm, spune el, că viața e mai bine reprezentată de povești complicate, dincolo de victorii răsunătoare și înfrângeri devastatoare. 

Titlul filmului său de debut, "Un om la locul lui" ("A Decent Man") surprinde bine teoria lui. Este inspirat de romanul "Firesc" scris de Petru Cimpoeșu, iar personajul principal este interpretat de Bogdan Dumitrache. A lucrat la el patru ani. Hadrian Marcu, zis și Marky, are 42 de ani, este din Brăila și a studiat Dreptul, în aceeași generație cu Radu Jude. Nu s-au cunoscut acolo, ci mai târziu, la Universitatea Media, unde au fost colegi și unde l-au avut profesor pe Radu Muntean. Hadrian a fost, de altfel, asistentul de regie al lui Radu Muntean la Hârtia va fi albastră, și până la primul lui lungmetraj a facut reclame și videoclipuri.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Campanii

Sectiune



Branded


Related