Animation Worksheep #12 a dat start înscrierilor. Interacțiunea dintre muzică și animație, în centrul ediției din primăvară

Animation Worksheep #12 a dat start înscrierilor. Interacțiunea dintre muzică și animație, în centrul ediției din primăvară

A douăsprezecea ediție a Animation Worksheep, singurul atelier intensiv de animație din România, așteaptă o nouă generație de cursanți între 1 – 23 martie 2019, la Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic.

Interacțiunea dintre muzică și animație, modalitățile prin care cele două se pot influența și potența reciproc constituie tema primei ediții Animation Worksheep din 2019. Plecând de la premisa că orice poveste cinematografică are un ritm intern propriu, participanții vor analiza, alături de trainerii de anul acesta, maniera în care poate fi construită emoția prin interacțiunea dintre vizual și audio. Imagini care pornesc de la sunete, sau melodii și armonii care pornesc de la imagini vor constitui nucleul conceptual al Animation Woksheep #12. De altfel, produsele Animation Worksheep de la edițiile precedente au avut întotdeauna în vedere legătura dintre animație și muzică, în cadrul atelierului fiind realizate videoclipuri animate pentru câteva dintre cele mai cunoscute formații autohtone, precum Vița de Vie, Subcarpați, Coma sau Robin and The Backstabbers.

Timp de trei săptămâni, tinerii animatori selectați vor lucra cu specialiști în animație, cu muzicieni și cu producători de muzică pentru a crea împreună un produs audio-video original, în care legătura dintre imagine și sunet este organică, cele două influențându-se reciproc. Participanții vor aprofunda diverse tehnici de animație, precum 2D desenat/digital, 3D, stop-motion sau cut-out, folosind cele mai noi tehnologii, precum și elemente de storytelling și editare, asemenea modului de lucru în studiourile consacrate de animație. Prin această abordare interdisciplinară animație / muzică originală, produsul final va atrage și va dezvolta noi audiențe: iubitorii animației se vor familiariza cu muzica instrumentală, iar fanii muzicii vor descoperi frumusețea și bogăția un clip animat.

 

Se pot înscrie la atelier tinerii cu vârsta de peste 18 ani, fiind vizați în primul rând animatorii la început de drum, studenți sau proaspăt-absolvenți. Aceștia trebuie să trimită, până pe 10 februarie, un e-mail la ion@estenest.ro care va conține CV-ul, portofoliul și o scrisoare de intenție. Participarea este gratuită, iar cei din afara Bucureștiului și din Republica Moldova vor avea transportul, cazarea și masa de prânz asigurate.

 

Producții ale Animation Worksheep:

Vița de Vie - Sorcova:

 

Robin and the Backstabbers - Cand te-am cunoscut, Cristina 

 

Coma – Montagne Russe: 

 

Subcarpați – Dintr-o Lume În Altă Lume: 

 

Orkid – Stargaze: 

 

Proiecții Harun și Marea de Povești @Anim'est 2017: 

 

Experiment: 

 

Spot comercial Testul Veneris: 

 

Spot comercial Testul Barza: 

 

 

Animation Worksheep este un proiect organizat de Asociația Culturală ESTENEST, condusă de Vlad Ilicevici, Directorul Administrativ al Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est timp de 11 ani.

Proiect co-finantat de AFCN și CNC.

Parteneri: Cinetic si UNATC

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related