Vestile rele sunt, macar de data asta, vesti bune

Vestile rele sunt, macar de data asta, vesti bune

Veste buna: avem vesti proaste. Dar, asa cum explica Sorin Ionita, sunt vesti proaste generate si controlate, astfel incat oamenii sa invete sa faca distinctia intra fake news si stirile reale.

 

GetBadNews este un joc creat e Expert Forum (in parteneriat cu olandezii de la Drog) pentru oamenii din Moldova. Care, la fel ca restul societatilor, se confrunta din ce in ce mai des cu avalansele de stiri trunchiate, exagerate sau pur si simplu false. 

Planul cu joculetul asta online este impartit in doua: primul - jocul sa fie introdus in scoli, la materiile de Educatie Civica din Moldova. Al doilea, sa fie continuat cu un demers asemanator si in Romania.

L-am jucat si trebuie sa spunem din start: mare grija. With great fake comes great responsibility. Nu, nu chiar. Jocul e amuzant si poti aduna puncte, pe masura ca minti, pacalesti si inventezi. Cu alte cuvinte, iti sporesti sau nu credibilitatea.

 Incercati-l si raspanditi vorba. Stiti cum se spune, bad news si good news.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related