Codruta si chicotelile de Facebook

Codruta si chicotelile de Facebook

In mod normal, ar fi trebuit sa asteptam pana-n martie ca sa sarbatorim sau sa ne necajim. Dar asa suntem noi, grabiti si pusi pe tras concluzii inainte ca meciul sa se termine. Vasazica, Laura Codruta Kovesi este in pole-position pentru rolul de procuror-sef european. Ce inseamna asta? Pai, sa explicam un pic, inainte sa aducem in fata dvs glumele obisnuite din social media.

Momentan, exista acel OLAF care l-a prins pe Livache cu mata-n sac. European Anti-Fraud Office este singura institutie care poate investiga matrapazlacurile cu fonduri europene. Problema este ca oamenii de acolo nu pot decat sa recomande autoritatilor locale ce sa faca, deci nu poate pune sub acuzare. Iar conform unui studiu citat de Euronews, intre 2009 si 2016, mai putin de 50% din cazuri s-au terminat cu acuzatii oficiale impotriva smecherilor. Not ok.

Ei bine, un procuror sef poate ridica procentul asta. Nu el singur, evident, ci institutia pe care o va conduce: European Public Prosecutor’s Office.

“The new EU prosecutor will be able to act quickly across borders without the need for lengthy judicial cooperation proceedings. This should lead to more successful prosecutions and more efficient recovery of defrauded money”

Acum, poate e mai clar de ce panica in Romania este mare. Pentru ca se fura bani europeni, dragi cititori. Iar de maine incolo, se va face parnaie pentru asta.

Ok, destul cu lectiile, ca o sa mai avem timp sa vorbim despre ele. Iata, mai jos, la ce i-a dus capul pe ai nostri.  

Codruta - Olguta, acesta antiteza de tip Batman si Joler:

 

Cartea castigatoare pentru unii, falimentara pentru altii:

 

Asta a fost populara toata ziua de ieri. Good LCK la toata lumea!

 

Avem si un martisor subtil, sa nu fie cu suparare

 

Iar aici, avem momentul cand s-a aflat vestea, pe surse. Klaus pare extaziat.

 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related