Câte reacții poate stârni o conferință de presă. Femeia-motostivuitor există și știe box

Câte reacții poate stârni o conferință de presă. Femeia-motostivuitor există și știe box

Daca nu anunta NASA descoperirea vreunui organism extraterestru sau nu face Justin Trudeau vreo gluma despre fizica, conferintele de presa sunt destul de plictisitoare de felul lor. In Romania, ele starnesc din cand in cand interesul in politica, prin rare performance-uri uimitoare, dar nu neaparat in sensul bun, daca nu aveti alta intrebare. Pana si mesajele presedintelui pornesc alarmele de radio prin linistea lor. 

Asa ca nu era chiar previzibil ca o conferinta tehnica de doua ore sustinuta de un singur om (care nu este presedinte sau premier canadian), despre legi, justitie si functionarea DNA, sa starneasca un interes atat mare si emotii atat de puternice. 

Aseara, timp de doua ore, Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, a tinut Facebookul in corzi si lumea (din toate taberele ideologice) cu rasuflarea taiata , tinand o conferinta de presa si raspunzand la toate intrebarile jurnalistilor prezenti, pentru a limpezi acuzele aduse Directiei Nationale Anticoruptie. Conferinta a venit dupa mai multe acuze aduse DNA in ultimele zile si a fost pentru prima oara cand sefa DNA a sustinut o conferinta de presa care nu este legata de bilantul institutiei sau de alte evenimente publice programate. 

Facebook-ul a fost invadat de reactii, de parca ar fi avut loc o finala de Grand Slam in care juca Halep si ar fi castigat. Aplauze, incantare, fericire sau, din contra, suparare, neintelegere, nemultumire. La mijloc, glumele obisnuite sau intrebarea romanilor plictisiti de jocuri politice: noi ce mancam maine?

Doritorii pot verifica cu un search pe Facebook pana unde au mai ajuns cifrele:

Dar de ce a fost atat de importanta o conferinta de presa? 

 

Unii zic asa: e vorba de-o capodopera de comunicare institutionala.

 

 

Apoi, comparatiile au trecut prin domenii diverse si putin probabile, de la motostivuitor la box, pasarea Phoenix si Zombieland:

  

Apropo de motostivuitor si egalitatea de sanse:

 

 

 

De la tensiuni si lupta dreapta, la borfasi, pipi si interlopi:

 

 

 

 

 

Nu vorbeam gratuit de Halep:

 

 

Si niste scene de film suprarealist:

 

 

 

Apropo de forma si cat conteaza ea:

 

Apoi, cateva analize mai lungi despre imagine si singuratate:

 

 

 

In partea cealalta, s-au taxat uralele si mesianismul cu care a fost primita conferinta:

 

  

 

In fine, lumea a fost serioasa, ceea ce se intampla destul de rar pe Facebookul romanesc, unde nici moartea nu scapa de glume. Dar sa nu exageram: 

 

Sau poate vreti si un tricou:

 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related