Apel deschis: înscrieri la cele două programe de formare profesională “TMcult - Școală de Critică și Jurnalism Cultural” și “TMcult - Școală de Management Cultural”

Apel deschis: înscrieri la cele două programe de formare profesională “TMcult - Școală de Critică și Jurnalism Cultural” și “TMcult - Școală de Management Cultural”

DATA LIMITĂ: 31 mai 2019

Asociația Culturală Contrasens lansează programul de formare profesională TMcult, pentru spațiul cultural, adresat tinerilor între 18-35 de ani din România, în formatul a două școli de toamnă ce vor avea loc la Timișoara: Critică și Jurnalism Cultural și cea de Management Cultural.

Așadar, cei care își doresc să scrie despre cultură și cred în ea ca fiind o platformă de regenerare și de dialog în comunitate, sunt invitați să se înscrie până la 31 Mai 2019.

TMcult își propune să contribuie la educarea prin și pentru cultură a unei generații noi de profesioniști capabili să angajeze un public divers prin abordări inovative, să sprijine comunități din Banat cu identitate și potențial cultural ridicat, dar care se află în momente critice și să propună platforme de comunicare a culturii și în rețelele culturale care să capitalizeze know how-ul existent și să stimuleze audiențe noi, care să participe la coproducerea culturii vii.

TMcult - Școala de Critică și Jurnalism Cultural și TMcult - Școala de Management Cultural se vor desfășura în perioada 16 septembrie - 27 septembrie 2019, la Timișoara. Participarea la oricare dintre cele două școli este gratuită, însă sunt disponibile doar 10 locuri pentru fiecare, dintre care 5 sunt pentru rezidenți din Timișoara.

TMcult - Școala de Management Cultural este urmașul celor două ediții Artă’n Casă, care a format în anii trecuți peste 30 de tineri manageri culturali. Anul acesta, printre mentorii invitați care vor ține cursuri și seminare, îi amintim pe: Oltea Zambori (Cofondator PRbeta), Vlad Tăușance (Jurnalist / Consultant în strategie & comunicare), Mario de Mezzo (Director Național Habitat for Humanity Romania / Fundraiser), Mihaela Tilincă (Director Executiv Asociația Culturală Contrasens) și Sorin Vlad Predescu (Director Executiv Direcția Județeană pentru Cultură Timiș - Casa Artelor).

TMcult - Școala de Critică și Jurnalism Cultural se bucură să îi aibă mentori pe: Mircea Vasilescu (jurnalist Dilema Veche), Mona Dîrțu (Jurnalist / Trainer), Brîndușa Armanca (Critic literar / Eseist / Jurnalist), Bogdan Ghiu (Jurnalist / Eseist), Marius Chivu (scriitor, cronicar, jurnalist Dilema Veche) și Vlad Tăușance (Jurnalist / Consultant în strategie & comunicare).

Cei interesați de școlile de toamnă TMcult se pot înscrie până la data de 31 Mai 2019, ora 17:00.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related