Controversa zilei. Dragoș Bucurenci, de la ONG-uri la industria tutunului

Controversa zilei. Dragoș Bucurenci, de la ONG-uri la industria tutunului

Un anunț dădea ieri Facebookul românesc peste cap. Nu era nici despre apa caldă, nici despre ANAF, nici despre candidații la președinție. Ci despre o poziție de director de comunicare într-o companie. Philip Morris România (PMI) anunța într-un comunicat că Dragoș Bucurenci se alătură echipei de management ca Director de Comunicare.

Anunțul a fost făcut în paralel și de Dragoș Bucurenci pe blogul său, unde explica decizia care a surprins lumea. El povestește că a colaborat cu echipa IQOS de când s-a lansat pe piața din România și știe că s-ar putea ca oamenii să nu înțeleagă această schimbare, cu atât mai mult cât el este un fost fumător:

Știu că pe unii dintre voi decizia mea îi va surprinde și că pe alții îi va supăra. Sunt realist și nu cred că voi reuși să conving pe toată lumea să-și revizuiască părerea despre iQOS sau despre Philip Morris

De altfel, Dragoș Bucurenci anunțase cu puțin timp înainte că renunță la celelalte proiecte ale sale:  ONG-ul, Hope and Homes for children, unde era director de dezvoltare, și Khastalia, compania sa de consultanță.

După anunț, au urmat câteva comentarii de felicitari și multe altele de supărare și neînțelegere:

Apoi a venit valul de opinii, cu toată varietatea de enervare și furie:

Cosmin Bumbuț:

Marius Comper:

Paula Rusu:

Și tot așa, comentariile au curs toată ziua. Cum ar fi aici, la postarea de felicitare Aspen România:

În urma acestor reacții, majoritatea lor având un cât?? pe buze, Dragoș Bucurenci a revenit cu explicații financiare într-o postare pe Facebook și spune că tariful lui de trainer era de 1750 de euro pe zi:

Bineînțeles, precizarea a aruncat și mai multă enervare pe internet și acum oamenii măsoară salarii și metri pătrați de chirie în bucurenci. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar



Branded


Related